Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Tofu-røre/Scrambled tofu

Det er ingen grunn til å spise egg i påsken (eller ellers)- vi har jo tofu!! Personlig har jeg aldri likt smaken av egg, og klarer meg veldig fint uten. Men tofu-røre (eller scrambled tofu som det heter på engelsk) er uansett et veldig godt anternativ. Jeg synes det ser skummelt likt ut som eggerøre, og smaken er så mye bedre :)

004-w580-h580

Oppskrift, tekst og bilder:  Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

2-4 porsjoner

300 g fast tofu
1 paprika, finhakket
1 liten løk, finhakket
2 ss næringsgjær (eller mer, smak deg frem)
nøytal olje til steking
godt salt og sort pepper
sort salt (valgfritt! smak deg frem)
finhakket gressløk eller persille til pynt

To tips når du lager tofu-røre: 1. Bruk litt næringsgjær (B-jast) i røren. Det gir fin farge, ekstra proteiner, B-12 og god smak! 2. Hvis du liker egge-smaken, kan du tilsette litt sort salt. Jeg har faktisk aldri smakt sort salt selv, men ryktene sier at det smaker som egg (rart, men sant) og det passer jo fint i en rett som dette. Jeg har sett sort salt på i salg i flere innvandrerbutikker.

Start med å surre finhakket paprika og løk i litt olje til det er mykt. Legg oppi tofuen, og bruk en gaffel til å mose tofuen til den får utseende til eggerøre. Tilsett mer olje ved behov, og stek videre til tofuen er gjennomvarm. Tilsett næringsgjær, et godt dryss salt og sort pepper. Hvis du ønsker, kan du tilsette litt sort salt også, smak deg frem!

Server tofurøren varm med godt brød til. Annet godt tilbehør er ovnsbakte potetbåter, stekte tomater, tomatbønner eller kokte grønne grønnsaker.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.