Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Scrambled Tofu

Eggerøre uten egg :) Prøv scrambled tofu for en skikkelig proteinrik og mettende helgefrokost.

scrambled-tofu-580×420

Av Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

2 porsjoner

1 pakke tofu (250 gram), olje til steking
2 ss soyasaus
2 fedd hvitløk
1/2 løk
1/2 ts gurkemeiepulver
1/2 ts spisskummen
1/4 ts muskat (kan sløyfes)
Godt med frisk gressløk eller persille

Smuldre tofuen og legg i en skål. Finhakk løk og hvitløk, og stek i olje på middels varme. Ta i det tørre krydderet i pannen etter ca. 1 minutt, hell på litt vann slik at krydderet løser seg opp. Hell tofuen oppi, rør og la steke. Hell på soyasaus. Smak til med salt og pepper og rør. Når du er fornøyd med smaken, er det ferdig! Hakk fersk gressløk/ persille og bland i. Retten smaker nydelig med hvitløksbrød og en rømmedressing som du lager ved å blande 1 boks melkefri rømme; 2 fedd presset hvitløk; 1/2 ts malt koriander; 1/2 ts spisskummen; 1 ss mangochutney og salt etter smak.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.