Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Scones fra Babycakes NYC

Disse sconsene er utrolig gode og ikke minst lettlagde. Fra du tar ut melet fra skapet, til sconsene står varme på kjøkkenbenken, tar det under 20 minutter.  Jeg liker å bake disse på morgener jeg har god tid, og fylle de med friske bær eller syltetøy. Jeg synes kombinasjonen av de salte sconesene og søte bær smaker himmelsk, men de nybakte sconesene passer også godt ved siden av supper.

046-580×434

Tekst og bilde: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

Oppskriften er fra det fantastiske Babycakes bakeriet i New York.

6-8 stk

4 dl hvetemel eller speltmel
1 ss bakepulver
1 ts fint havsalt, pluss mer som strø
3/4 dl smeltet kokosolje (feks Cocosa), pluss litt til pensling
1 1/2 dl kokende vann
Forvarm ovnen til 200 grader.

I en bakebolle blander du mel, bakepulver og havsalt. Hell i kokosoljen og varmt vann, og rør alt sammen. Hvis deigen er for tørr tilsetter du et par spiseskjeer varmt vann, og hvis deigen er for klissette tilsetter du litt mel. Deigen skal være lett og akkurat passe klissette. Den skal ikke sette deg fast på kjøkkenbenken når du baker ut sconsene.

Strø litt mel på kjøkkenbenken, og legg deigen oppå. Bruk fingrene til å presse deigen ut slik at den blir ca 2,5 cm tykk. Bruk kjøkkenglass og press ut runde scones som du legger på et stekebrett dekt med bakepapir. Pensl litt kokosolje på alle sconesene og strø over litt havsalt.

Stek sconesene i 8-10 minutter. La de avkjøles litt før de serveres.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.