Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Hvitløkssmør med timian og sitron (og hvitløksbaguetter)

Dette er en av de ferdiglagde hjemmelagde. Det hørtes kanskje ikke så logisk ut, men det er rett og slett en kombinasjon. Du kan såklart lage smøret selv, men det funker helt fint å bare trikse til det butikkjøpte smøret. Hvitløkssmøret er kjempegodt på alle typer rista brød, crostini, på nykokte poteter eller andre steder du ville brukt hvitløkssmør. Jeg har til og med hatt det på ristede hveteboller. Aller best blir det kanskje i hvitløksbaguetter. Bak selv, eller kjøp halvstekte.

Hvitl_kssm_r_med_sitron_og_timian

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen  (menhvaspiserduegentlig.com)

Hvitløkssmør med sitron og timian
1 pakke vegansk smør (Alpro/Nutana)
1 kinesisk hvitløk eller tre fedd
1 ts sitronsaft
Lite dryss himalayasalt
God neve friske urter, f.eks timian, salvie, rosmarin, persille osv.


Hakk hvitløken i mindre biter og ha i en kjøkkenmaskin/minihakker med urtene. Kjør til det blir helt finhakket. Ha så i smør, sitron og salt og kjør på nytt til alt er blandet. Obs! Bruker du timian, bør du enten ta vekk litt av stilken eller hakke det godt opp før du har i de andre ingrediensene. Timian har en grov stilk som ikke vil hakkes like godt opp om du har i urtene til slutt. Hvitløkssmøret holder seg lenge i kjøleskap. Ha det over i en lufttett boks eller i tilbake i smørpakken.

Kjempegodt i hvitløksbaguetter! Bruk halvstekte, eller bak selv. Skjer skiver i baguetten (men ikke helt igjennom) og smør på en god klatt med hvitløkssmør mellom hver skive. Stek de ferdig i ovnen. Kjempegodt som tilbehør til suppe, lasagne og gryteretter.

 

Hvitløksbaguetter

Adele

Adele ønsker gjennom bloggen sin å inspirere til å spise mer dyrevennlig og vise at «mat uten alt» ikke trenger å være kjedelig, næringsfattig eller dyr (med dobbel betydning).