Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Havregryn på overnatting med peanøttsmør

Nesten ingenting slår en ordentlig god havregrynfrokost på travle morninger. Havregryn innholder masse sunne næringsstoffer og har en metthetsverdi høyere enn høyest. Disse vidundergrynene inneholder nemlig karbohydrater som kroppen bruker laangt tid på å fordøye, og holder deg derfor mett lenge. I tillegg til å inneholder massevis med fiber, noe protein og minimalt med sukker, er havregryn også rikt på jern, sink og magnesium. Ved å starte dagen med havregryn, har du et godt utganskpunkt videre for dagen.

Det beste med havregryn er at du kan lage ferdig alt kvelden før, la havregrøten hvile over natten i kjøleskapet, og vips har du frokost. På engelsk kalles det populært «overnight oats», jeg velger å kalle det «havregryn på overnatting».

Havregryn på overnatting med peanøttsmør

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Forberedelse 
2 min + over natten
Tilberedning
2 min
Porsjoner 
1

Ingredienser

1 dl havregryn
1 ss chiafrø
1,5 dl soyamelk
1-2 ss peanøttsmør*
1 ss lønnesirup (kan sløyfes)
1 banan
* For best resultat og smak – bruk ordentlig peanøttsmør uten sukker og minst mulig salt!

 

Fremgangsmåte

Bland sammen havregryn, chia og soyamelk. Tilsett så peanøttsmøret og lønnesirupen, og bland godt. Hvis peanøttsmøret er veldig hardt etter å ha stått i kjøleskapet, kan du varme opp mengden du skal bruke i 10-15 sekunder i mikroovnen, da er det lettere å røre inn.

La blandingen stå i lufttett beholder i kjøleskapet over natten. Tilsett bananskiver og gjerne en ekstra dæsj peanøttsmør morningen etter. Velbekomme!

DSC_1141

DSC_1145

Ingrid Helene Jurs

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.