Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Havregryn Ekstravagansa

Hvor mange av oss er det ikke som har spist en spiseskje eller mange fler av brownierøra før den helles oppi kakeformen for steking? Og hvor kult hadde det ikke vært å spise det til frokost? Neida, jeg skal ikke gi dere oppskrift på brownierøre, men en oppskrift på havregryn Ekstravaganse med brownierørepreg! En sunnere brownierøre som kan spises til frokost med god samvittighet!!

havregryn ekstravagansa

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Du trenger:

♥ 2 dl lettkokt havregryn
♥ 1 ss chiafrø
♥ 3 dl mandelmelk
♥ Litt salt
♥ 1/2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss mandelmel
♥ 1/2 – 1 ss kakaopulver (jeg brukte 1/2 ss rå kakaopulver)
♥ 1 ss sukker (kan sløyfes)*

Topping:
♥ Et par skiver banan
♥ 1-2 ruter vegansk sjokolade, gjerne ordentlig mørk sjokolade
♥ 1 ss peanøttsmør uten sukker
* Dersom du velger å bruke “vanlig” kakaopulver med sukker, feks oboy, trenger du mest sannsynelig ikke tilsette ekstra søtning.

Slik gjør du:

Varm en liten kjele på medium/høy varme. Ha i havregryn, chiafrø, mandelmelk, salt og vaniljesukker. Kok opp under jevnlig omrøring, sett så varmen ned litt og fortsett å rør til mesteparten av væske er absorbert.
Ha så i mandelmel, kakaopulver og sukker, og bland godt.
Ha havregrynen over i en serveringsbolle. Kutt opp noen skiver banan, finhakk sjokolade og strø over havregrynen. Topp det hele med en spiseskje peanøttsmør om du vil!

 

havregryn-2

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.