Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Gulrot- og kikertpostei

Lag ditt eget pålegg! Det er lett, billig og sunt. Her har jeg most sammen næringsrike kikerter, gulrot, solsikkefrø og sesamolje, sennep, sitron og næringsgjær for å tilsette ekstra god smak! Jeg syntes konsistensen er best når man moser for hånd, men man kan også bruke en stavmikser om man ønsker jevnere konsistens.

gulrot- og kikertpostei 3

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Tilberedning
5-10 min

Ingredienser

1 boks kikerter
1 liten gulrot
1 ss solsikkefrø
1 ts sesamolje
1 ts dijonsennep
1 ss sitronjuice
1 ss næringsgjær (kan sløyfes)
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Skyll kikertene og ha dem over i en bolle. Bruk en gaffel til å grovmose kikertene. Rasp gulroten og ha den i bolle sammen med kikertene.

Ha solsikkefrø, sesamolje, sennep, sitronjuice og næringsgjær i bollen. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper. Sett gjerne et par timer i kjøleskapet før servering.

kikertpostei

 

Ingrid Helene Jurs

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6233437-7']); _gaq.push(['_setDomainName', '.dyrsrettigheter.no']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();