Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Frokostpannekaker med frukt

I helger, og på andre dager jeg har fri, synes jeg frokosten er et av dagens store høydepunkter. Det er så koselig å lage noe ekstra godt som man kan nyte før dagen er skikkelig i gang. Pannekaker en en av favorittene. De er enkle å lage, og man har store variasjonsmuligheter. Her har jeg fylt pannekakene med frukt og nøtter, men de passer like godt servert ved siden av f.eks tomatsuppe.

0103-563×700

Oppskrift, tekst og bilder:  Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

8-12 pannekaker, 2 til 4 porsjoner
2 ss knuste linfrø
225 gr hvetemel
2 ts bakepulver
en klype fint havsalt
3 dl vann eller soyamelk
3 ss smeltet kokosolje, pluss mer til steking
Mango, kiwi, banan eller jordbær
hakkede nøtter
lønnesirup
kanel
Rør linfrøene sammen med litt av vannet. La det stå i ca 10 minutter.
Rør sammen mel, bakepulver og salt. Bland inn vann/soyamelk og linfrøblandingen. Spe på med mer vann/soyamelk til du får en passe tykk røre. Ikke la den bli for tynn, da blir det vanskelig å steke pannekakene. Bland inn kokosoljen.

Smelt litt mer olje i en middels varm stekepanne. Hell i ca 2-3 ss av røren og bre det ut til en sirkel. Pannekakene skal ikke være for store, da er det lett at de faller fra hverandre. Stek på hver side til de er gyldene.

Legg 3-4 pannekaker over hverandre med godt med hakket frukt mellom. Strø over hakkede nøtter, og lønnesirup og kanel etter ønske.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.