Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Amerikanske peanøtt- og bananpannekaker

Deilige fluffy pannekaker servert med lønnesirup er ikke noe man rynker på nesen av, veganer eller ei. Man kan lage de helt plaine, røre inn blåbær eller andre bær, eller aller aller best; hakket mørk sjokolade. Her kommer oppskriften på peanøtt- og bananpannekaker. A match made in heaven!

20130301_082716-w580-h580

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

Jeg har to yngre brødre. De har alltid vært svært skeptiske til min veganske mat, selv om det har blitt bedre med årene. Men en vegansk «rett» har de aldri vært skeptiske til, og det er mine tykke amerikanske frokostpannekaker.

Deilige fluffy pannekaker servert med lønnesirup er ikke noe man rynker på nesen av, veganer eller ei. Man kan lage de helt plaine, røre inn blåbær eller andre bær, eller aller aller best; hakket mørk sjokolade.

Her kommer oppskriften på peanøtt- og bananpannekaker. A match made in heaven! Selv synes jeg pannekaker er i overkant mektig som frokost, men brødrene mine sluker de lett. Hver sin smak :) Pannekakene passer fint som helgefrokost eller som del av en brunsj, eller som dessert etter en lett middag.

8-10 pannekaker, 4 porsjoner

1 kopp (2,5 dl) hvetemel
2 ss bakepulver
1 ss lønnesirup (ev sukker eller annen søtning)
1 kopp (2,5 dl) plantemelk eller vann
2 ss nøytal olje eller min favoritt; kokosolje, pluss litt til steking
3-4 ss peanøttsmør (bruk helst en type av god kvalitet, kun laget av peanøtter og litt salt)
2 bananer, skjært i tynne skiver
I en bolle, rør sammen mel og bakepulver. Tilsett plantemelk/vann, olje og peanøttsmør. Bland alt sammen, men ikke overdriv, da blir pannekakene seige. Vend til slutt forsiktig inn bananskivene.

Varm en stekepanne opp med litt olje. Stek pannekakene i noen minutter på hver side.

Server med det du ønsker, gjerne lønnesirup, friske bær og glass med iskald plantemelk.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.