Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Veganske brownies

Dette er det nærmeste jeg noensinne har kommet ordentlige brownies i både smak og konsistens, etter at jeg ble veganer. Mannen nektet nesten å tro de var veganske, for de smakte nøyaktig slik som de saftige, amerikanske browniesene jeg laget før jeg ble veganer. Dessuten inneholder de helt vanlige ingredienser, og ikke bønner, linfrøeggehvite, kikertmel og annet.  Oppskriften er fra min nye favorittbok, Vegan Junkfood!

brownies-580×386

Oppskrift, tekst og bilder: Cathrine Garaguso (veganeren.com)

Ingredienser:
1,8 dl soyamelk
1 ss eplecidereddik
5 dl hvetemel
1,2 dl kakaopulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
4 dl sukker
1,8 dl solsikkeolje
150 gram hakket kokesjokolade
En stor neve hakkede valnøtter (kan sløyfes, men det er godt!)

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader. Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med sølvfolie eller bakepapir.
Bland sammen soyamelk og eddik og la det stå i ca. 5 minutter så det tykner som «kefir».
Bland sammen mel, kakao, vaniljesukker og natron i en bolle. Ha også i sjokolade og nøtter. Rør godt, helst for hånd. Brownies skal ikke ihjelblandes.
Ha sukker og olje i soyamelkblandingen og hell det i det tørre. Rør det smidig og bre det over i formen, glatt det til på toppen. Det er litt tykt i konsistensen, men blir glattere når det stekes.

Sett formen i ovnen og stek i ca. 35 minutter. Pass på å ikke steke kaken for lenge, den skal være litt rå inni. Viser det seg at kaken er FOR rå i midten når du skjærer den opp (det har hendt meg), setter du de perfekte bitene på et fat og steker midt-bitene litt lenger.

Server evt. med et lett melisdryss og med pisket soyakrem eller vegansk iskrem.