Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Smuldrepai

Herlig dessertpai på en-to-tre – med blåbær og havregryn blir det både godt og sunt.

smuldrepai-580×421

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

Til 4 porsjoner:

300 g frosne eller ferske bær
2 dl hvetemel
3 dl havregryn, lettkokt type
5 ss sukker
1/4 ts salt
150 g margarin eller kokosfett

Legg bærene i en smurt paiform. Bruk hendene eller en food prosessor, og smuldre fettet sammen med mel, havregryn, salt og sukker. Dryss deigen over bærene, og stek den ved 200 grader i 15-20 minutter. Server med soyais.

 

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil. 

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6233437-7']); _gaq.push(['_setDomainName', '.dyrsrettigheter.no']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();