Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Melkefri yoghurtis med mango

Frisk, søt og litt syrlig; vegansk yoghurtis med mango, ristede kokosflak, kokossukker. Ja takk! Å ha en ismaskin tilgjengelig er skikkelig luksus; hvis du plutselig får lyst på is, så har du det ferdig i løpet av en halvtimes tid. Har du ikke ismaskin, kan du fint lage denne i fryseren ved å røre litt innimellom, men da må du smøre deg med litt ekstra tålmodighet.

Vegansk yoghurtis med mango og kokos

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen (Menhvaspiserduegentlig.com)

Du trenger:

Ett beger Alpro soyayoghurt (500 g)
1 boks kokosmelk (2,5 – 3 dl)
1 fersk mango eller 250 g frossen
4 ss agavesirup
1 ts vaniljepulver
Kokossukker etter smak
Ristede kokosflak

Skjær mangoen i biter og ha over i en kjøkkenmaskin. Kjør til en jevn masse eller bevar den litt chunky. Ha over yoghurt, kokosmelk og vaniljepulver og smak deg fram med søtning. La isen få kjøre seg en 20 minutters tid i ismaskin til den blir fin i konsistensen, eller hell den over i en plastboks og sett i frysern. Rør forsiktig hver halve time for å unngå krystallisering. Isen burde være fast etter ca to timer.
Strø over ristede kokosflak, litt kokossukker og evnt noen biter av fersk mango.

 

Adele

Adele ønsker gjennom bloggen sin å inspirere til å spise mer dyrevennlig og vise at «mat uten alt» ikke trenger å være kjedelig, næringsfattig eller dyr (med dobbel betydning).