Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Makronterter med Mangosorbet

Disse minitertene fylt med mangosorbet, er en imponerende avsluttning på middagen, og mye enklere å lage enn man kanskje skulle trodd ved første øyekast. Både terteskallene og sorbeten kan lages i god tid, og tas ut av fryseren når desserten skal serveres. Mangosorbeten er også kjempegod som en selvstendig dessert.

0081-580×442

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

4-6 stk

Terteskall

5 dl revet tørket kokos
1,2 dl rå, usaltede cashewnøtter
1/4 ts fint havsalt
0,6 dl agavenektar eller lønnesirup

Mangosorbet

5 dl frossen mango, i biter
2 dl vann
0,8 dl agavenektar eller lønnesirup

Begynn med å lage terteskallene. Kjør kokos og cashewnøtter i en blender eller food processor til det blir et fint pulver. Hell pulveret i en bolle, og bland inn havsalt og agavenektar.

Bruk et cupcake-brett og dekk 4-6 hull med plastfolie eller aluminiumsfolie. Fordel makrondeigen i formene og press den ned og godt oppover kantene. Sett brettet i kjøleskapet og la det stå frem til servering.

Ha mango, vann og agavenektar i en blender og kjør til en gjevn sorbet. Hell i en plastboks og la den stå i fryseren frem til servering.

Når tertene skal serveres legger du en god spiseskje mangosorbet i vært skall.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.