Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Julemiddag fra Resept – Dessert: Riskrem

Riskrem er som kjent laget av restegrøten fra igår. Her er en herlig variant fra Øystein Ohna – kokk på den legendariske restauranten Resept som holdt til i Stavanger.

riskrem-580×371

FOTO: Nufsaid/Resept

Grøten
Riskrem er som kjent laget av restegrøten fra igår. Geisha-grøt laget med melk fra havre er perfekt.

Krem
1 boks kokoskrem
3 ss melis
1 ts mørk rom (kan sløyfes)
Brente mandler

Vi trenger fettet fra kokosnøtten og ikke vannet, så ikke rist boksen! Finn en piskebolle og en visp. Stikk to hull i bunnen av boksen og la vannet renne ut. Hell kokosmassen over i bollen. Pisk inn melis og kanskje en ts med rom? Pisk til du får en kremete konsistens. Bland ønsket mengde krem inn i grøten, til du finner din perfekte riskrem. Knus gjerne brente mandler over. Jordbær- og rabarbrasyltetøy er godt til.

Oppskriften har også tidligere stått på trykk i magasinet NOAHs Ark #3/2011.