Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Julemiddag fra Resept – Dessert: Riskrem

Riskrem er som kjent laget av restegrøten fra igår. Her er en herlig variant fra Øystein Ohna – kokk på den legendariske restauranten Resept som holdt til i Stavanger.

riskrem-580×371

FOTO: Nufsaid/Resept

Grøten
Riskrem er som kjent laget av restegrøten fra igår. Geisha-grøt laget med melk fra havre er perfekt.

Krem
1 boks kokoskrem
3 ss melis
1 ts mørk rom (kan sløyfes)
Brente mandler

Vi trenger fettet fra kokosnøtten og ikke vannet, så ikke rist boksen! Finn en piskebolle og en visp. Stikk to hull i bunnen av boksen og la vannet renne ut. Hell kokosmassen over i bollen. Pisk inn melis og kanskje en ts med rom? Pisk til du får en kremete konsistens. Bland ønsket mengde krem inn i grøten, til du finner din perfekte riskrem. Knus gjerne brente mandler over. Jordbær- og rabarbrasyltetøy er godt til.

Oppskriften har også tidligere stått på trykk i magasinet NOAHs Ark #3/2011.

 

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6233437-7']); _gaq.push(['_setDomainName', '.dyrsrettigheter.no']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();