Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Hjemmelaget Bounty

Her kommer en oppskrift på deilig hjemmelaget Bounty. Det finnes mange varianter av denne på nettet, men dette er min favoritt. Få ingredienser, enkle å lage, og nydelige på smak. De er selvsagt også veganske, og ikke så verst sunne heller.

20121122_135349-w580-h580

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

4 Bounty-barer eller 12 Bounty-kuler

3 ss myk kokosolje
2 toppede ss melis (jeg bruker kokosblomstmelis, men du kan også bruke vanlig melis eller sukrinmelis)
6 ss tørket kokos
et dryss vaniljefrø (eller bruk stevia med vaniljesmak)
en bitteliten klype salt
100-150 g mørk vegansk sjokolade

Pass på at kokosoljen er romtemperert og myk, men ikke smeltet. Bland sammen kokosolje, melis, kokos, vanilje og salt i en bakebolle. Bruk fingrene til å blande sammen en fast og klissete «deig» som ikke faller fra hverandre.

Del «deigen» i 4 eller 12. Form 4 større barer eller rull ut 12 kuler. Sett barene/kulene i fryserene i ca en halv time.

Smelt sjokolade over vannbad. Dypp barene/kulene i sjokoladen og sett de i kjøleskapet frem til servering.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.