Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Cookies med sjokoladebiter

Disse cookiesene må du lage mange av i slengen – for de forsvinner fort når du får gjester!

cookies-580×375

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

Til ca 10 – 15 cookies:

5 dl mel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Litt kanel (kan sløyfes)
1/2 pakke melkefri kokesjokolade
2,5 dl sukker
1 1/4 dl rapsolje
1 ts vanilje-essens
0,8 dl vann

NB! Pass på at alle ingrediensene er i romtemperatur. Da er det lettere å få et godt resultat.

Forvarm ovnen til 175 grader. Bland sammen mel, bakepulver, salt og kanel i en stor bolle. Hakk kokesjokoladen i biter og ha dem i bollen. Lag en grop i midten av blandingen. I en annen bolle blander du sukker og olje godt sammen. Ha i vanilje-ekstrakten og vannet og rør rundt. Hell så den våte blandingen i den tørre, og bland alt godt sammen. Ha i mer kokesjokolade hvis du ønsker det. Form deigen til flate cookies i størrelsen du ønsker og legg dem på bakepapir på et stekebrett. Bak cookiesene i ovnen i ca. 12 minutter (til de blir gylne). Cookiesene blir hardere når de kjøles ned.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil. 

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6233437-7']); _gaq.push(['_setDomainName', '.dyrsrettigheter.no']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();