NOAH logo
Forsiden > Lunsj og middag > Pestopasta med gresskar 23. feb 2011

Pestopasta med gresskar

Gresskar har virkelig blitt en av mine yndlingsgrønnsaker, og jeg liker det spesielt godt ovnsstekt. Gresskarbitene blir så utrolig søte og myke. Her har jeg blandet de sammen med en god porsjon fullkornspasta og hjemmelaget pesto. Kombinasjonen høres kanskje litt merkelig ut, men det smaker faktisk helt nydelig.
Dette er en kjempe enkle og sunn middag, som kan lages på en, to, tre etter en lang dag.

1 porsjon

  • 75-100 gr fullkornspasta
  • 4 dl gresskar, skåret i biter
  • olivenolje
  • fint havsalt
  • 1 neve valnøtter
  • 1 stor neve friske basilikumsblader
  • 1 lite hvitløksfedd
  • olivenolje
  • fint havsalt

Start med å tilbrede gresskaret. Legg gresskarbitene i en ildfast form, hell oven nok olivenolje til å dekke alle bitene, og dryss litt havsalt over. Stek ved 200 grader i ca 30 minutter. Gresskarbitene skal være gyldene og møre.

Kok pastaen.

Bruk en morter eller en blender til å lage pestoen. Legg i valnøtter, basilikum og hvitløk. Hell i nok olivenolje så du får kjørt alt til en gjevn pesto. Smak til med havsalt.

Bland pestoen inn i pastaen, og server med varme gresskarbiter.

Bli medlem