NOAH logo
Forsiden > Lunsj og middag > Mandel- og ingefærsaus 24. aug 2012

Mandel- og ingefærsaus

Her kommer en oppskrift jeg har hatt helt dilla på den siste uken; mandel- og ingefærsaus.
Denne kan brukes til det meste. Selv liker jeg den best som dressing til en deilig salat (gjerne med grønnkål- det er i sesong!!) eller som saus over grønnsakswok. Andre gode forslag er å servere det til nuddel- og risretter, eller som dip til grønnsaker og vårruller.

2-4 porsjoner

4 store ss mandelsmør
1 ts finhakket fersk ingefær
1 ts søtning (kokosblomstsukker smaker nydelig her, eller bruk agave- eller lønnesirup, eller vanlig hvitt eller brunt sukker)
saft fra 1 appelsin
et godt dryss salt eller soyasaus

Bland alle ingrediensene i en liten bolle. Hvis sausen blir veldig tykk (det kommer ann på mandelsmøret, om det er tykt og hardt eller flytende) kan du tilsette vann, litt og litt. Smak deg til med en passelig mengde salt/soyasaus, og server.

Bli medlem