NOAH logo
Forsiden > Lunsj og middag > Linsesuppe med sitron… 11. mar 2011

Linsesuppe med sitron og timian

Jeg elsker supper. De varmer deg opp på kalde dager, og gjør deg mett samtidig som du føler deg lett og opplagt. Linser bidrar med mye fiber og proteiner, og sitron gjør suppen deilig og frisk.
Linser har egentlig veldig kort koketid, men jeg liker å koke denne suppen lenge (2-3 timer)- synes den blir ekstra god da.

6 porsjoner

  • 1 stor løk, finhakket
  • 3 stilker selleri, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss friske timianblader
  • 1 ss olivenolje
  • 6 dl grønne linser
  • 2,5 – 3 liter vann eller grønnsaksbuljong
  • fint halvsalt og pepper
  • saft og finrevet skall av en sitron

Start med å varme oljen i en stor gryte. Fres løk og selleri til de er gyldene og litt myke, et par minutter. Tilsett hvitløk og timian og la det steke et par minutter til. Tilsett godt med havsalt og pepper.

Skyld linsene godt i kaldt vann. Hell linsene og vannet (start med 2,5 liter og tilsett mer etterhvert hvis det trengs). Kok opp, skru ned varmen og legg på lokket. La suppen småkoke i 2 -3 timer. Tilsett sitronsaften, og smak ev. med mer havsalt og pepper. Server med finrevet sitronskall.

Bli medlem