NOAH logo
Forsiden > Lunsj og middag > Gjesteblogg: «Eggesalat» 26. mai 2012

Gjesteblogg: «Eggesalat»

I dag gjesteblogger Cathrine fra Veganeren for oss igjen, og viser oss hvordan vi kan lage deilig «eggesalat»- helt uten egg! Kjempefin å fylle sandwishes og pitabrød med.

  • 1/2 pakke (ca. 150-200 gram) fast tofu, SoFine fra Meny er veldig bra
  • 1/2 hakket løk
  • 2 båter hvitløk, raspet
  • 30 gram næringsgjær
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/4 ts karripulver
  • 1 ts sennepspulver
  • 1 ts dill
  • 1/2 ts paprika
  • 112 gram
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ts svart salt (gir eggesmak, selges bla. på Kinsarvik.no)
  • Sprt pepper

Press vannet ut av tofuen, tørk av den og skjær den i små biter.

Hakk løken og stek den og hvitløken i olje til det er mykt. Tilsett tofuen og stek i noen minutter, til tofuen er litt brunlig men ikke brent.

Ta pannen bort fra platen og tilsett alt unntatt majones og sennep. Rør godt. Bland sammen sennep og majones og rør det forsiktig inn i tofublandingen. Smak til med evt. mer salt og pepper. Ha i en tett boks i kjøleskapet. Server på godt brød.

Bli medlem