NOAH logo
Forsiden > Lunsj og middag > Fylte paprika 17. jan 2013

Fylte paprika

Fylte paprika er så enkelt å lage at gjerne kan spises til hverdags, men det ser også så fint ut og smaker så godt at det kan serveres til gjester. Jeg lage fylte paprika til familien en dag i romjulen, og det falt i smak hos alle mann.

Fyllet kan varierer alt etter din egen smak. Klassikere er ris, linser eller soya»kjøttdeig». Her har jeg laget en versjon med smak fra middelhavslandene; tomat, oliven, hvitløk og basilikum. Deilig!

Som tilbehør serverte jeg kokt ris (blanding av natur- og villris), en salat med linser, ruccola, basilikum, tomater og balsamicodressing, og oliven.

4 porsjoner

  • 4 røde paprika
  • 24 cherry tomater
  • 24 store gode oliven* (flere, hvis olivenene er små)
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • ferske basilikumsblader
  • godt fint salt
  • olivenolje

*Jeg brukte store grønne oliven som lå vakumpakket i hvitløksmarinade (kjøpt på Meny). Hvis du bruker oliven som ligger i lake på glass, kan du godt tilsette mer hvitløk.

Del paprikaene i to, fjern stilk og frø og skyld de godt. Legg paprikahalvdelene på et stekebrett dekket med bakepapir.

Fyll hver paprikahalvdel med tre hele cherry tomater, tre oliven (flere hvis de er små) og noen hele blader med basilikum. Husk at tomatene og olivenene krymper litt ved steking, så er paprikaene store, kan du bruke flere tomater og oliven. Fyll godt opp!

I en bolle, visk sammen olivenolje (4-6 ss), finrevet hvitløk og et par gode dryss salt. Drypp godt med olje over hver paprika.

Stek de fylte paprikaene ved 200 grader i 25-40 minutter (dette kan variere fra ovn til ovn). Tomatene skal sprekke, og paprikaene skal være møre og ha litt farge. Server varme, med godt tilbehør.

Bli medlem