NOAH logo
Forsiden > Lunsj og middag > Enkle og raske middager 31. aug 2012

Enkle og raske middager

FOTO: istockphoto

Det er en kjensgjerning at det beste resultatet på kjøkkenet skyldes ferske råvarer og mat laget fra grunnen av. Men som mange erfarer, så strekker ikke tiden alltid til, og både snarveier som ferdigmat og raske oppskrifter blir kjærkomment.  Disse middagene er veldig enkle og raske, og kan varieres på flere måter. Ikke se deg blind på oppskriftene, bruk de grønnsakene du liker og eksperimenter gjerne med nye grønnsaker.

Enkel italiensk middag

Til 2 porsjoner:

1 løk

Olivenolje til steking

250 g sjampinjong

Salt og pepper

½ paprika

½ pakke sukkererter

1 liten squash

1 kopp spinatblader

1 glass pastasaus

200 gram pasta (for eksempel spaghetti)

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Skjær opp grønnsakene. Stek soppen godt i olje. Krydre med salt og pepper. Legg soppen til side på et fat. Stek så løken til den begynner å bli myk. Ha i paprika og squash og stek ytterligere 2 minutter. Tilsett sausen, rør rundt og la det stå og putre i 5 minutter. Ha i sukkererter og spinat og la det koke i ytterligere 2 minutter. Rør inn soppen rett før servering, eventuelt sett sopp-fatet på bordet som tilbehør. Retten smaker godt med hvitløksbrød.

Enkel asiatisk middag

FOTO: Anna Lerheim Ask/NOAH

Bytt ut pastasausen med en ferdigsaus som Teryakisaus, Szechuansaus, thailandsk, vietnamesisk eller lignende, og bytt ut pastaen med nudler eller ris. Egnede grønnsaker er babymais, brokolli, grønne bønner, gulrot, løk, paprika, vannkastanjer, bambusskudd etc. Du kan også gjerne tilsette marinert tofu, som du finner oppskrift på under.

Marinert tofu

FOTO: istockphoto

Til 2 porsjoner:

½ pakke tofu uten smak

Olje til steking

Marinade

½ ts spisskummen

½ ts malt koriander

1 fedd hvitløk

½ dl soyasaus

Skjær tofuen i små terninger og stek dem i olje. Tilsett olje ved behov, pannen skal ikke bli ”tørr”. Pass på at du ikke har for mye tofu i stekepannen samtidig, slik at alle bitene blir stekt jevnt. Ha soyasaus, malt koriander, spisskummen og presset hvitløk i en bolle og bland godt sammen. Når tofuen er stekt slik at den har fått litt farge, legg den oppi marinaden. Stek det som er igjen av tofuen og ha også den i marinaden etterpå. Bland godt slik at alle bitene blir marinert. La det stå i ca 10 minutter, ta tofu-bitene opp av marinaden og stek dem igjen i ca 5 minutter.

En indisk variant

Bruk en indisk ferdigsaus med ris til. Egnede grønnsaker er blomkål, kokte poteter, søtpoteter,  gulrot, løk, babymais etc. Tilsett kikerter fra boks i tillegg til grønnsakene når du blander med sausen. Retten smaker godt med nanbrød, mangochutney og mangopickles.

Bli medlem