NOAH logo
Forsiden > Lunsj og middag > Burger fra Resept 31. aug 2012

Burger fra Resept

FOTO: Knut Bry/Tinagent.com

Til 6 burgere:

2  løk

250 g  sjampinjong

2  hvitløksbåter

150 g  rødbeter

60 g  valnøtter

50 g  kikertmel

1/2  grovt brød (noen dager gammelt)

Salt og pepper

Olje til steking

Kok rødbetene og skjær dem i små terninger. Skjær sjampinjongene i små terninger. Hakk løk og finhakk hvitløk. Hell olje (minst 3 ss) i en panne på middels varme og stek løken til den er myk og begynner å bli gyllen. Ha i sopp og hvitløk. Stek til alt er godt brunet, men ikke svidd. Hell det i en bolle og avkjøl til romtemperatur. Bland i rødbeter, hakkede valnøtter og knust brød. Bruk et par dager gammelt brød, uten skorpe, kjørt til smuler i en food prosessor. Smak til med salt og pepper. Tilsett kikertmelet litt etter litt, spe gjerne med litt kokevann fra rødbetene til deigen blir passe fast konsistensen.

Form seks boller i hendene og trykk dem ned til burgere. Legg burgerne på plate med bakepapir i ovnen og stek dem på 180 grader i ca 15 minutter. Snu dem når det gjenstår 5 minutter. Nå kan burgerne fryses hvis du vil spare dem (frys hver for seg først slik at de ikke henger sammen). Ha olje i en panne på litt over middels varme og stek burgerne ferdige.

Du kan servere burgere til middag med poteter, grønnsaker og saus eller ha dem i burgerbrød sammen med f.eks. salat, skriver av tomat, sylteagurker og løk, og en passende dressing.

Bli medlem