NOAH logo
Forsiden > Landbruk > Vellykket Vegetarfestiva… 26. aug 2013

Vellykket Vegetarfestival i Halden

I helgen så Norges andre vegetarfestival, Vegetarfestivalen i Halden, dagens lys. Den splitter nye festivalen, som drives non-profit, gikk av stabelen i idylliske omgivelser i historietunge Fredriksten festning. NOAH var selvsagt tilstede for å minne de besøkende på at det å velge vegetarmat også gangner andre enn oss selv.

NOAH-aktive minnet de besøkende på at våre matvaner også er avgjørende for dyrs velferd.

Fram til i år har Norge kun hatt en vegetarisk festival å skryte av, nemlig Oslo Vegetarfestival, som har 5-årsjubileum til neste år. Det er derfor med stor glede at NOAH i år kan melde at en gruppe engasjerte mennesker i Halden nå har sørget for å utvide tilbudet for vegetarinteresserte, og startet opp Vegetarfestivalen i Halden. Festivalen ble avholdt den 24. august,  til stor glede for både haldensere og en rekke nysgjerrige tilreisende.

Forfriskende raw food, indiske dufter,vinkurs, krydder laget av tang og smaker fra Halden mikrobryggeri var blant tilbudene på festivalens første program. NOAH – for dyrs rettigheter stilte selvsagt med en egen stand, for å sette fokus på de mange etiske fordelene ved å velge vegetarisk. I tillegg til å selge t-skjorter, buttons og handlenett med vegetarmotiver, kokebøker og filmer, delte vi også ut vår startpakke for folk som er nysgjerrige på vegetarisk livsstil – NOAHs Vegetarmagasin, med tilhørende oppskrifthefte.

NOAH er glade og stolte over å ha vært med på Haldens første vegetarfestival og vi gleder oss allerede til neste år!

Bli medlem