NOAH logo
Forsiden > Landbruk > Vegansk «food for though… 19. mar 2014

Vegansk «food for thought» hos Mesh Café!

Mesh mat

There’s no business on a dead planet – derfor velger nå Mesh Café å bytte til en sunn og bærekraftig vegansk meny i samarbeid med Funky Fresh Food. Og med det har Oslo fått sitt tredje veganske spisested på bare få måneder, mye tyder på at 2014 blir året plantebasert mat inntar byen på alvor!

mesh cafe 5Gründerne bak MESH og Funky Fresh Foods har slått seg sammen for å skape bevisshet rundt maten du spiser ved å dele kunnskap og matopplevelser med brukerne. To innovative pioneerer på hvert sitt felt ønsker å skape et fokus rundt bærekraftig (mat)valg og modernisere den eksisterende tankegangen. Denne samskapningen tilbyr en unik atmosfære og smaksopplevelser utenom det vanlige i et kreativt miljø. Den nyoppussede cafèen i Tordenskioldsgate er en naturlig møteplass for internasjonale gündere og innovatører når de ønsker å møte likesinnede i Oslo.

Når Funky Fresh Foods nå inntar kjøkkenet vil Mesh Cafè kunne tilby nye og spennende smaksopplevelser med en økologisk og vegansk meny. Den består av ferske salater, sandwicher, frokostblandinger, smoothies, supper, raw food kaker og andre håndlagde delikatesser. Det meste på menyen er fritt fra gluten, egg, melk og sukker.

Mesh cafeGründerne Josefine Andrèn og Jenni Mylly etablerte Funky Fresh Foods i 2009. Målet var å gjøre vegansk og raw food lettere tilgjengelig for folk i Norge. Siden den gang har de blitt et stadig mer kjent syn på festivaler, messer og i helsekostbutikker i Oslo og omegn. Funky Fresh Foods har også avholdt mange foredrag og kurs i raw vegan matlaging, og har blant annet gitt ut den første RAW (2012) kokeboken i Norge samt åpnet en restaurant i Kristiansand. De har også ved flere anledninger samarbeidet med NOAH.

– Dette er nok et eksempel på at markedet er i ferd med å endre seg – folk vil ha grønn, sunn og dyrevennlig mat. MESH skal være en møteplass for kreative og nyskapende entreprenører, samarbeidet med Funky Fresh Food viser at de også er fremtidsrettede og bevisste på maten de serverer, sier Kaisa Hautala, leder for NOAHs vegetarkampanje.

mesh logoMESH ble startet i 2012 av gründere som ikke følte seg hjemme i det som føltes som et utdatert norsk innovasjonsmiljø. Per dags dato er MESH en 2500 m2 innovasjonsplattform med et co- working felleskap hvor 150 gründere jobber, et makerspace der 70 medlemmer kan eksperimentere med 3D-printere, lasercuttere, cnc-freser mm, en innovasjonskafé, en eventscene for alt fra 10 – 500 personer, en bar/nattklubb og et nettverk for etablerte gründere, investorer og internasjonale aktører i innovasjonsmiljøet. Målet er å inspirere, koble og aksellerere det moderne norske innovasjonsmiljøet. Og hva passer da bedre enn vegansk «food for thought»?

 

 

Bli medlem