NOAH logo
Forsiden > Landbruk > Pressemelding: NOAH og… 31. aug 2011

Pressemelding: NOAH og Lillian Muller med vegetarisk oppfordring som reaksjon på kjøttkonferanse

Mens kjøttbransjen arrangerer kjøttkonferanse i Oslo idag, oppfordrer NOAH – for dyrs rettigheter folk på Karl Johan til å velge vegetarisk, sammen med kostholdsinspirator Lillian Muller som er på Norges-turne.

Representanter fra regjering og storting er idag tilstede på en konferanse arrangert av kjøttindustrien:

– NOAH reagerer på arrangørenes fremstilling av dette som «årets viktigste kostholdskonferanse». Dette fremstår som en rendyrket kjøttkonferanse, og det er strengt talt ikke mer fokus på kjøtt vi trenger i dag – med mindre det dreier seg om fokus på hvordan vi  drastisk skal redusere kjøttforbruket. Med den samlede norske kjøttbransjen som arrangør, har NOAH berettiget tvil til at dette kommer til å bli fokus på dagens konferanse. Som en reaksjon på konferansen vil NOAH sammen med den stadig mer populære kostholdsinspiratoren og tidligere modell, Lillian Muller, oppfordre flest mulig til å velge vegetarisk i en aksjon på Karl Johan idag, sier leder i NOAH – for dyrs rettigheter, Siri Martinsen.

Lillian Muller feiret nylig sin 60-års dag, og er denne uken på Norges-turne hvor hun holder en rekke foredrag og medieopptredener om sitt veganske kosthold, som er hennes naturlige valg for seg selv, dyrene og miljøet:

– Jobben min nå er å holde foredrag om “cruelty free living” – en plante-basert livsstil. Om jeg kan være et eksempel for andre om hvordan de kan få det bedre selv og i tillegg leve et mer hensynsfullt liv, så er det noe av det mest meningsfulle jeg kan gjøre. Jeg fyller 60 år i år og har vel så mye energi som da jeg var 20. Jeg ble selv vegetarianer da jeg var 27 år, men jeg reagerte på slakting av dyr allerede som liten. Jeg vokste opp på gård i Fevik og vi hadde griser som jeg fikk så godt forhold til – det var forferdelig hver gang en gris skulle slaktes, forteller Lillian Muller.

På Egertorget idag vil NOAH og Lillian Muller snakke med folk om hvordan man kan spise dyrevennlig og miljøvennlig. Det deles også ut gratis vegansk kake til de ti første som blir med på «Det Vegetariske Løftet» og lover å velge vegetarisk fremover.

Hva: NOAH og kostholdsinspirator Lillian Muller deler ut vegansk kake til de ti første som lover å velge vegetarisk!

Når og hvor: Torsdag 1. september, kl. 14.30 på Egertorget, Oslo

Kontakt: NOAH – for dyrs rettigheter v/ Siri Martinsen, tlf: 959 444 99

Bli medlem