NOAH logo
Forsiden > Landbruk > Pressemelding: NOAH… 19. aug 2011

Pressemelding: NOAH inviterer til dyrevennlige smaker

Ved å velge vegetarisk mat gjør du en viktig innsats for miljøet og bidrar direkte til å hindre dyrs lidelse. Dette er den klare melding når NOAH – for dyrs rettigheter inviterer til vegetariske smaksprøver utenfor Stortinget lørdag 20. august. Med på kokke-offensiven til dyrenes og miljøets beste, er Charlotte Thorstvedt og Viktoria Winge.

Midt i valgkampen, vil NOAH fokusere på de viktige valgene som ikke gjøres hvert andre år ved en urne, men hver dag i butikken, på kjøkkenet og på restauranten.

– Vi mennesker er i den posisjon at vi har svært mange valgmuligheter. Ved å velge vegetarisk mat viser vi hensyn til dyrene, bidrar helt konkret til å hindre lidelse for dem og gjør samtidig en av de kanskje viktigste innsatsene vi kan gjøre for miljøet. NOAH tror at mange egentlig ønsker å velge vegetarisk – når 40 % av befolkningen sier at de har betenkeligheter med sitt kjøttforbruk tyder det på nettopp det. Med NOAHs vegetar-arrangement gjør vi dette valget synlig, vi ønsker å inspirere og oppmuntre folk til å ta hensyn til dyr gjennom valg i hverdagen, sier veterinær i NOAH, Siri Martinsen.

Over 1000 smaksprøver vil bli delt ut, og NOAH håper politikerne som har stilt seg opp langs gågaten denne helgen også vil benytte anledningen til gratis mat og informasjon.

Modell, musiker og programleder Charlotte Thorstvedt hjelper NOAH med å gi nordmenn smak på vegetarisk mat:

– Hvis bare folk blir litt mer opplyst om hvordan kjøtt egentlig havner på tallerkenen, og at de innser at dyr er levende vesener som har følelser, som kan kjenne smerte, så tror jeg mange ville ha sluttet å spise kjøtt. Det handler om å erkjenne det faktumet, og ikke bare se på dem som et produkt. En god start kunne være å gjøre en dag i uka vegetarisk. Det er veldig enkelt å gjøre det! Det er så mange andre gode ting man kan spise, sier Charlotte Thorstvedt.

Den film-aktuelle skuespilleren Viktoria Winge er også med og deler ut vegetariske smaksprøver til publikum med NOAH:

– Jeg sluttet å spise kjøtt da jeg var 18 år – fordi dyr også har egenverdi, og vi ikke har rett til å behandle dem som ting. Ettersom jeg har satt meg inn i dette ser jeg flere og flere grunner for hvorfor det er viktig å la være å spise dyr

– for dyrenes skyld, for miljøets skyld og for vår egen skyld. Hvis man tenker litt over det, er det enkelt å kunne ut kjøtt, de fleste spiser jo allerede mye vegetarmat, det handler bare om å endre noen få vaner. Det er flott at NOAH prøver å inspirere folk til å prøve mer vegetarisk, sier Viktoria Winge.

Hvor og når: Lørdag 20. august kl. 12.00 – 13.00 foran Stortinget / Eidsvolls Plass

Hva: NOAH, Charlotte Thorstvedt og Viktoria Winge deler ut vegetariske smaksprøver.

Kontakt: NOAH – for dyrs rettigheter, v/ Siri Martinsen, tlf: 959 444 99

(NOAH vil takke Viana, Anamma, Funky Fresh Food og Revolver-kokk Håkon Mella for samarbeid om maten.)

Bli medlem