NOAH logo
Forsiden > Landbruk > Ovnsstekte rosenkål med… 2. nov 2015

Ovnsstekte rosenkål med frukt og hasselnøtter

Dette høres kanskje ut som en rar kombinasjon, men denne «salaten» har faktisk vært mitt yndlingsmåltid i hele vinter- jeg spiste den til og med på julaften! Rosenkål er en av mine absolutt favorittgrønnsaker, og jeg prøver hele tiden å finne nye måter å bruke de på. Håper alle prøver ut denne oppskriften, jeg tror du kommer til å bli overrasket (den er så gooood!).

2 porsjoner

  • ca. 30 rosenkål
  • fint havsalt
  • 4 ss olivenolje
  • 1 appelsin
  • 1 granateple
  • 2 never hasselnøtter, hakket

Start med å skrelle rosenkålen. Del alle i 2, legg i et ildfast fat og bland inn olivenolje og et godt dryss havsalt. Stek ved 200 grader i 15-20 minutter. Kålen skal være gyldenbrun og mør. La rosenkålen avkjøles litt (jeg liker at den fremdeles er varm, men ikke glovarm, når den serveres).

Skjær appelsinen i fine båter, og bland den med rosenkålen. Skjær granateple i 2 og press ut alle frøene.

Legg rosenkål-og appelsinblandingen på 2 tallerkner, og fordel granateplefrøene over. Dryss til slutt hakkede hasselnøtter over toppen, og server.

Bli medlem