NOAH logo
Forsiden > Landbruk > Oppskrifter og info om… 14. aug 2011

Oppskrifter og info om maten fra NOAHs vegetarstand 2011

Her kommer oppskrifter og info om maten som ble delt ut på NOAHs  vegetarstand 2011.

Potetsalat (8 porsjoner):

  • Over 1000 asjetter med vegansk mat ble delt ut. Foto: NOAH.

    2 kg poteter

  • 1 rødløk
  • 100 gram urter eller spinat
  • 1 dl syltet agurk (boston agurk)
  • 0,5 dl kapers
  • 2 ts sort pepper
  • 1,5-2 dl rapsolje
  • 0,5 dl hvitvinsvineger
  • 2 ss fransk sennep
  • 2 ts salt

Skrell potetene, kutt de i i terninger og kok de myke i lettsaltet vann. Bland potet, løk, bostonagurk, kapers og sort pepper i en skål. Bland olje, vineger, vann og sennep. Bland sausen i potetblandingen og smak til med salt. La potetsalaten stå kaldt noen timer innen servering.

Takk til Funky Fresh Foods for potetsalat og oppskrift, les mer på www.funkyfreshfoods.no.

NOAH serverte blant annet soyapølser.

NOAH vil takke Vitalkost/Viana og Alternativ Mat/Anamma for pølser, burgere og falaffel.

Sunniva Munkelien kom med deilige veganske muffins, her er oppskriften på de:

Sjokolade Muffins de la Menta:

Deig:

  • 320 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 260 g sukker
  • 1 dl rismelk
  • 120 g rapsolje
  • Flere spiseskjeer kakao, alt etter som hvor mye sjokoladesmak man liker
  • 1/2 marsipanpølse

Glasur:

  • Falafel er noe flere og flere får øynene opp for.

    Marsipan

  • Melis
  • Rismelk

Pynt:

  • Mynte

Bland det tørre med det våte (romtemperatur), ha i marsipan kuttet i små terninger og fordel i muffinsformer, de skal være halvfulle – 2/3 fulle.

Stek i 8-10min ved 250 grader.

Ha glasur ingrediensene i en food processor og ta på en dæsj på avkjølte muffins. Pynt med myntedusk.

Sunniva Munkelien kom med deilige muffins.

Blåbærmuffins:

Deig:

  • 320 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 260 g sukker
  • 1 dl rismelk
  • 120 g rapsolje
  • ca 400 g tinte blåbær
  • 2-3dl melis

Tin blåbær i en sil, la de renne av seg. Bland de med melis.

Bland det tørre med det våte (romtemperatur). Fordel i muffinsformer, de skal være halvfule – 2/3 fulle.

Stek i 8-10min ved 250 grader.

Burgerene vi serverte.

Håkons salsa:

  • 1 boks tomater (hakkede eller hele)
  • 1 godt fedd hvitløk
  • Saften fra en halv til hel lime
  • en god neve fersk koriander
  • 0,5 tørket chipotle (røkt jalapeno chili)
  • En neve rista gresskarkjerner
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Kjør glatt i blender og smak til med salt og pepper.

Bli medlem