NOAH logo
Forsiden > Landbruk > Pressemelding: NOAH… 21. mai 2008

Pressemelding: NOAH samler verdenskjente vegetarianere med bl.a. Beatles og Edvard Munch i spissen

Med fokus på kjente vegetarianere starter NOAH nå en offensiv for å inspirere flere til å velge en hensynsfull livsstil som ikke innebærer å ta livet av dyr for kjøtt.

Visste du at Edvard Munch sa «det er ikke nødvednig å drepe for å leve»? At Forest Whitaker, Oscar-belønnet for «The Last King of Scotland», mener det beste valget han noensinne har gjort er å bli vegetarianer? Eller at Leo Tolstoy var president for en vegetarforening?

NOAHs «Meatless«-kampanje er bygget rundt collagen inspirert av det legendariske Beatles-coveret «Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band» – hele Beatles var vegetarianere, og de har fått selskap av et knippe historiske og nålevende vegetarianere som alle har utmerket seg innenfor sitt felt, og som er plukket ut for å appellere til et bredt publikum både alders- og interessemessig.

– Vi ønsker at folk skal se på en gris, ku eller kylling og tenke «jeg vil ikke være med på å pine og drepe disse dyrene lenger – deres liv er mer verdt enn smaken av kjøtt». De fleste vet at produksjon av kjøtt innebærer lidelser for  dyr og er svært miljøfiendtlig – vi håper at vår fokus på kjente vegetarianere kan inspirere folk til å omsette viten i praksis og kutte ut de dyrefiendtlige og miljøskadelige produktene, sier Siri Martinsen i NOAH.

”Kan De tenke Dem en kalv, en alminnelig rødsidet kalv. Har De sett den inn i øynene noen gang? Har De sett hvor dype de er og hvor gode de er innerst inne? Og dette vesenet med disse øynene, slår vi en dag brutalt i panne-brasken, stikker en kniv i halsen på det og spiser både blodmat og kjøtt av det… Vi er udyr, er vi. (…) Det er ikke nødvendig å drepe for å leve.”
Edvard Munch

«Lidelsene til gårdsdyr er nesten hinsides vår fatteevne. De har ingen valgmuligheter, men det har du, og livene deres avhenger av det.»
Casey Affleck

«Jeg har vært veganer fra jeg var omkring 3 år gammel og involvert i dyrs rettigheter i årevis. Dyrs rettigheter er en del av mitt hverdagsliv.»
Joaquin Phoenix

Bli medlem