NOAH logo
Forsiden > Landbruk > NOAH og PETA aksjonerer… 25. mai 2005

NOAH og PETA aksjonerer for å stanse Benetton overgrep mot sauer

Kontakt:
Odd Harald Eidsmo, NOAH: 95760672
Jodi Ruckley, PETA: +44 7921871019

Med sjokkerende bilder av dyremishandling og blodig gateteater oppfordrer NOAH- for dyrs rettigheter og PETA til boikott av den internasjonale kleskjeden Benetton. Aksjonen er et ledd i PETAs internasjonale kampanje mot bruk av ull fra mishandlede dyr.

Dato: Onsdag 25. mai
Tidspunkt: kl. 12.00
Sted: Benetton, Nedre Slottsgate 17 (ved Karl Johan)

Benetton bruker ull fra Australia, der sauene utsettes for en behandling som på engelsk kalles “mulesing”.

– Metoden går ut på at bonden skjærer store flenger av baken til dyrene, uten noen form for smertestillende. Deretter transporteres sauene med skip under de verste forhold, før de slaktes ved å få strupen skåret over. Dersom Benetton ikke ønsker å ha blod på hendene fra flere millioner lam, bør de slutte å selge ull som produseres på denne måten, sier Jodi Ruckley, PETAs europeiske kampanjekoordinator.

I 2004 oppfordret PETA til internasjonal boikott av australsk ull, og har lagt frem dokumentasjon av mishandlingen som foregår i ullindustrien. Benetton har fremdeles ikke foretatt seg noe:

– Vi er overasket over mangelen på handlingsvilje fra Benetton. Mens det i dag finnes utallige andre klesmaterialer som er produsert på en mer etisk måte, fortsetter de å selge ull fra mishandlede sauer. Vi vil oppforde til Boikott av Benetton og samtidig sette fokus på at dyr ikke er til for å
brukes til klær, men ønsker å leve et eget liv i frihet, sier aksjonsansvarlig fra NOAH, Odd Harald Eidsmo.

___
Mer informasjon:
UnitedCrueltyOfBenetton.com

Bli medlem