NOAH logo
Forsiden > Landbruk > NOAH lanserer ny oppskri… 19. mar 2015

NOAH lanserer ny oppskriftside!

dsc_11201

Foto: Ingrid Helene Jurs/Veganslife.com

I samarbeid med flere vegetarbloggere, deriblant Green Bonanza og Veganslife, har NOAH oppgradert sitt oppskriftsarkiv. Målet er at du skal kunne finne alt du trenger på et sted og få et variert utvalg av spennende vegetarmat.

dsc_0040-1

Foto: Ingrid Helene Jurs/Veganslife.com

Oppskriftsarkivet er flyttet over på Meatless.no som er NOAHs inspirasjonsside for de som ønsker å spise mer vegetarisk, med alt man trenger av informasjon om fordelene for klima, miljø, helse og dyr, samt tips om produkter, ernæring og generelt hvordan man enkelt kan innføre mer (hel-)vegetarisk mat i kostholdet sitt. Her kan du nå finne nærmere 200 nye og gamle oppskrifter fra forskjellige bloggere på frokost, lunsj, middag, kaker, dessert og drikker, med fristende bilder på alt fra gryteretter, wok og tex-mex, til ostekaker og is. Alle oppskriftene er selvsagt 100% plantebaserte og dyrevennlige.

– Når folk ønsker å gjøre en endring over til mer plantebasert mat er det avgjørende at de kan finne oppskrifter som er enkle og tilgjengelige, vi håper NOAHs nye oppskriftsarkiv med bidrag fra mange ulike bloggere vil bidra til dette. Det er ingen tvil om at det er en endring på gang, og at stadig flere ønsker å redusere kjøttforbruket sitt, vi håper og tror at oppskriftene på Meatless.no vil overbevise om at vi ikke trenger å spise produkter fra dyr for å spise godt, sier Kaisa Hautala, fagansvarlig for bærekraft i NOAH.

Foto: Mia Frogner/Green Bonanza

Foto: Mia Frogner/Green Bonanza

Det popper stadig opp nye vegetarblogger med inspirasjon og tips til sunne og dyrevennlige retter. Folk strømmer til vegetarblogger som aldri før, noen blogger har så mye som 150 000 lesere i måneden. Mens noen er innom fordi ønsker å innføre en kjøttfri dag i uken, er det også stadig flere som ønsker å kutte dyreprodukter helt fra kostholdet sitt. Fellesnevneren er en økende bevissthet om at vi er nødt til å endre kostholdet vårt over i en mer plantebasert retning, for vår egen del, for miljøet og for dyrene.

– Vi har vært så heldige å få publisere et utvalg av våre favorittoppskrifter fra flere av de beste vegetarbloggerne i Norge. Fremover kommer vi til å publisere minst en ny oppskrift i uken gjennom samarbeid med to relativt nye grønne spirer i vegetarbloggverdenen, Green Bonanza og Veganslife. De lager ikke bare enkle og gode oppskrifter, men tar også som bilder som gir vann i munnen, sier Kaisa Hautala.

Følgende bloggere har bidratt til NOAHs oppskriftsarkiv: Ragnhild Nordrum, Green Bonanza, Veganslife, Men hva spiser du egentlig, Veganeren og Kikertterroristen.

08-indiskelinsekaker-800x450

Foto: Mia Frogner/Green Bonanza

– Gjennom å bli bevisst på hva vi spiser og med det kutte ned på – eller kutte helt ut – animalske produkter, kan vi hver eneste dag gjøre en forskjell både for dyrene og for miljøet. I tillegg smaker det fantastisk! NOAH jobber for en sak alle burde anse som viktig, og om jeg kan bidra til det gjennom å lage oppskrifter og dele matglede, er det en selvfølge for meg å gjøre det, sier Mia Frogner, bloggeren bak Green Bonanza.

– Jeg støtter NOAH og Meatless-kampanjen fordi jeg har troen på at nordmenn har godt av å se at det å spise vegansk mat ikke går på bekostning av verken smak eller hygge, sier Ingrid Helene Jurs, bloggeren bak Veganslife.

Følg NOAHs inspirasjonsside for vegetarmat på facebook ”Spis verden bedre med vegetarmat” for ukentlige oppskrifter og inspirasjon til å spise mer dyrevennlig.

Bli medlem