NOAH logo
Forsiden > Landbruk > NOAH inviterer til… 19. aug 2012

NOAH inviterer til vegetaropplevelser

Etter fjorårets suksess inviterer NOAH igjen til en dag med vegetariske impulser og smaksprøver på deilig mat. Kommende lørdag, den 25. august, arrangerer vi en stor stand utenfor Stortinget, hvor gratis vegetarmat og kokkekurs står på programmet. Det vil også dukke opp flere kjente fjes, blant annet popartist Anine Stang og «Skal vi danse»-aktuelle Lillian Müller, som begge møter opp for å støtte vegetarsaken.

– Det å velge vegetarisk mat blir et stadig mer aktuelt valg, ikke minst etter at FN i 2010 gikk ut og oppfordret til et globalt skifte mot en vegetarisk diett, for å sikre en mer bærekraftig utvikling. I tillegg til å være bra for helsa, er det å spise vegetarisk også en effektiv måte å bidra direkte til å hindre dyrs lidelse. Det finnes så mye spennende og variert vegetarmat at det ikke er noen grunn til at dyr skal måtte lide for å tilfredsstille våre ganer. Det finnes utallige vegetariske alternativer der ute, og vi håper dette arrangementet kan inspirere så mange som mulig til å prøve noe nytt, sier leder i NOAH, Siri Martinsen.

Det finnes så mye spennende og variert vegetarmat at det ikke er noen grunn til at dyr skal måtte lide for å tilfredsstille våre ganer.

Anine Stang støtter NOAHs kampanje.

Stadig flere kjente personer velger bort utnytting av dyr og velger vegetarisk. I fjor stilte skuespiller Viktoria Winge og artist Charlotte Thorstvedt opp for å fremme dyrevennlig mat. I år får NOAH-standen besøk av pop-artist Anine Stang og «Skal vi danse»-aktuelle Lillian Müller.

– Jeg velger vegtarisk for miljøet, for dyrene og for egen helse, sier Anine Stang.

– Om jeg kan være et eksempel for andre om hvordan de kan få det bedre selv og i tillegg leve et mer hensynsfullt liv, så er det noe av det mest meningsfulle jeg kan gjøre. Jeg ble selv vegetarianer da jeg var 27 år, men jeg reagerte på slakting av dyr allerede som liten. Jeg vokste opp på gård i Fevik og vi hadde griser som jeg fikk så godt forhold til – det var forferdelig hver gang en gris skulle slaktes, forteller Lillian Muller.

Stortingsrepresentant Hadia Tajik kommer også innom standen for å motta informasjon om dyre- og miljøvennlig matpolitikk.

Lillian Muller stiller opp på NOAHs vegetararrangement.

I tillegg til å få smake på bl.a. vegetariske produkter fra produsentene Anamma og Viana, vil du også kunne plukke opp tips til hvordan du selv kan bli flinkere til å lage vegetarisk mat. Det innovative cateringfirmaet Gå Vegan vil holde gratis kokkekurs for alle som vil delta, både klokken 13 og kl 14, en middagsrett og vegansk dipp står på menyen. For firmaets gründer, Henriette Bohwim, har engasjementet for dyrs egenverdi hele tiden vært den viktigste drivkraften.

– For meg vil dyra alltid være på førsteplass. Jeg har selv vært vegetarianer i 25 år – siden den dagen jeg møtte blikket til en gris i en slaktebil da jeg var ute og kjørte. Det at vegetarmat er bra for helsa, er selvsagt også et poeng, men det kommer på en god tredjeplass etter dyra og miljøet, sier Bohwim.

«Det at vegetarmat er bra for helsa, er selvsagt også et poeng, men det kommer på en god tredjeplass, etter dyrene og miljøet.»

Vi oppfordrer alle dyrevenner og matglade til å ta turen innom på lørdag for en matbit og en prat! Dette er en god anledning til å introdusere vegetarisk mat til venner og familie, få litt ekstra inspirasjon selv eller bli med og støtte NOAHs arbeid.

PS: Dersom du har lyst til å hjelpe til under arrangementet, ta kontakt med Vidar på vidar@dyrsrettigheter.no. Vi trenger alltid flere som kan hjelpe!

Takk til: Viana/Vitalkost, Anamma/Alternativ Mat, kokk Håkon Mella, Gå Vegan Catering.

Bli medlem