NOAH logo
Forsiden > Landbruk > NOAH anmelder egg-bløff 30. sep 2004

NOAH anmelder egg-bløff

Kontakt:
Siri Martinsen, leder: 95944499

NOAH – for dyrs rettigheter tar i anledning Forbrukerrådets sak mot Norgården, affære mot den villedende bruken av begrepet «frittgående» fra egg-industrien.

– NOAH er fornøyd med at forbrukerrådet reagerer på den kyniske villedningen som Norgården står for, hvor de illustrerer bur-egg med høner som løper over tunet og påskriften «dyrevelferd på alvor». Norgården utnytter det økte dyreetiske engasjement ideelle organisasjoner har skapt, for sine egne profitthensyn uten at dyrene ofres en tanke. Vi anmoder Forbrukerrådet om å ikke akseptere verken billedbruken eller det misvisende slagordet på noen av Norgårdens forpakninger, sier veterinær Siri Martinsen i NOAH.

Men vel så viktig som Norgårdens grove overtramp, er deres og andre egg-bedrifters bruk av begrepet “frittgående»: NOAH krever at Forbrukerrådet tar tak i denne høyst misvisende begrepsbruken, og forbyr å kalle høner «frittgående» når de i realiteten står innestengt med tusener av andre.

– I et typisk «frittgående» anlegg er det 11 høner per kvadratmeter, og tilsammen ca. 5000 høner stuet sammen. Dyrene opplever ikke et snev av naturlig liv, og lider selvfølgelig når de oppbevares slik. Å kalle et slikt liv for “frittgående” er bevisst lureri overfor forbrukere som forbinder begrepet med høner som løper fritt på et tun, avslutter Martinsen.

___

Relaterte mediaoppslag:
Dette bildet skaper eggerøre [VG 27.09.04]
Villedende eggekartonger [TV2 Nettavisen 23.09.04]
Narrer oss med egg fra burhøns [Forbrukerportalen 23.09.04]
Villedende røre om eggmerking [Aftenposten 23.09.04]

Bli medlem