NOAH logo
Forsiden > Landbruk > Kreftforening advarer… 17. nov 2008

Kreftforening advarer mot å spise kjøtt

Engelske forskere gikk nylig ut mot å spise kjøtt i forbindelse med The Bowel Cancer Awareness Month. De slår fast at kun små inntak av bacon og pølser kan øke risikoen for tarmkreft med 20 prosent.

Tarmkreft er en av de vanligste kreftformene i Norge og over 3000 nye tilfeller oppdages hvert år. Menn og kvinner er like utsatt. Mat som kjøtt, som har mye fett og lite fiber, samt lavt inntak av grønnsaker og frukt, øker risikoen.

– Vi er mer sikre enn noen gang tidligere på at inntak av bearbeidede kjøttprodukter øker risikoen for tarmkreft, og World Cancer Research Fund (WCRF) anbefaler folk å unngå slik mat, sier professor Martin Wiseman til avisen Daily Mail.

Undersøkelser viser at selv små doser kan øke tramkreftrisikoen med en femtedel. Rødt kjøtt kan også utløse kreft i prostata, lungene, magen og spiserøret.

Hvert år går en million mennesker over til en vegetarisk livsstil og samtidig sparer miljøet, dyrene og sin egen kropp. NOAH minner om at de siste årene har det kommet mange nye alternativer til å spise dyr, og man kan kjøpe deilige vegetar»pølser» og vegetar»bacon» i mange butikker og helsekostforretninger.

Saken er hentet fra VG

Bli medlem