NOAH logo
Forsiden > Landbruk > Funky Fresh Foods med… 27. aug 2014

Funky Fresh Foods med vegansk og økologisk kafé på DogA

Funky 1

Fotograf Lisa Westgaard

I forrige uke inntok Funky Fresh Foods kjøkkenet til kafèen på DogA (Norsk design og arkitektursenter) i Hausmanns gate 16 hvor de nå tilbyr nye og spennende smaksopplevelser med en økologisk og vegansk meny. Og NOAHs Vegetarmagasin er selvsagt på plass i hyllene.

Menyen består av ferske salater, sandwicher, frokostblandinger, smoothies, supper, raw food kaker og andre håndlagde delikatesser. Det meste på menyen er fritt fra gluten, egg, melk og sukker.

funky fresh– Vi ønsker å skape bevissthet rundt maten du spiser ved å dele kunnskap og matopplevelser med gjestene for å skape et fokus rundt bærekraftige (mat)valg og modernisere den eksisterende tankegangen, sier Josefine Andrèn, daglig leder for Funky Fresh Food.

Gründerne Josefine Andrèn og Jenni Mylly etablerte Funky Fresh Foods i 2009. Målet var å bidra til en mer bærekraftig matutvikling.

– For kunne gjøre bærekraftig valg trenger vi kunnskap. Mye av vår virksomhet handler derfor om informasjon og om innovasjon, sier Andrén.

Siden den gang har de blitt et stadig mer kjent syn på festivaler, messer og i helsekostbutikker i Oslo og omegn. Funky Fresh Foods har også avholdt mange foredrag og kurs i raw vegan matlaging, deriblant på NOAHs Vegetarstand, og har gitt ut den første RAW (2012) kokeboken i Norge (http://shop.dyrsrettigheter.no/collections/boker/products/raw),  samt åpnet en restaurant i Kristiansand. Funky Fresh Foods ble i mai 2014 Norges første cateringfirma med den økologisk godkjenningen Debios-Silver.

funky fresh 2Et hjørne av lokalet er tilegnet en økologisk butikk med håndlagde produkter, råvarer og kjøkkenutstyr. Til høsten kommer det til å bli satt opp matkurs  for vegetarisk, økologisk mat siste tirsdag hver måned.

DogA skal fremme kvalitet og nytenkning, samt stimulere til innovasjon og økt verdiskaping i norsk næringsliv. Senteret tilbyr skiftende design- og arkitekturutstillinger, debatter, seminarer og annet fagprogram, aktiviteter for barn, utleiemuligheter. DogA benytter to tidligere industribygninger, Ankertorget transformatorstasjon, som står oppført på Byantikvarens Gule Liste. Direktør Thrine Kallseter sier hun er stolt over og kunne tilby sentrets gjester en kafèopplevelse som ikke finnes andre steder.

Fotograf Lisa Westgaard

Fotograf Lisa Westgaard

– Funky Fresh Food er et friskt pust innen matservering i Oslo. Ikke bare er maten grønnsaksbasert, den er også økologisk og ofte raw og uten sukker. I tillegg driver de informasjonsarbeid rundt grønn matlaging med kokkekurs og foredrag for å inspirere flere til å ta gode og bærekraftige matvalg. NOAHs Vegetarmagasin med oppskriftshefte tilbys gratis i kaféen for de som ønsker å lese mer om fordelene ved å velge vegetarisk. Forbrukeren har aldri vært så opptatt av mat som i dag, fremveksten av slike initiativer viser at den grønne matbølgen også er i ferd med å skylle over Oslo, sier Kaisa Hautala, leder for NOAHs Vegetarkampanje.

Mer info:

www.funkyfreshfoods.no

www.designogarkitekt.no

www.facebook.com/funkyfreshfoods

www.facebook.com/doga

Bli medlem