NOAH logo
Forsiden > Landbruk > Besøk Oslo Vegetarfestiv… 1. jun 2012

Besøk Oslo Vegetarfestival!

Er du nysgjerrig og vil lære mer om vegetarmat, eller vil du vise venner og familie hva vegetarverden har å by på? Da bør du ta turen til Oslo Vegetarfestival, som arrangeres den 23. juni på Fabrikken i Oslo. NOAH er sponsor, og har en stor stand på festivalen.

Heidi Røneid og Synne Hewitt.

Da Oslo Vegetarfestival ble arrangert for første gang i 2010 kom det over dobbelt så mange som arrangørene Heidi Røneid og Synne Hewitt turte å håpe på og utstillere ble utsolgt på en- to- tre. I fjor flyttet festivalen derfor til Fabrikken, hvor festivalen også arrangeres i år.

– Det er en glede å arrangere en festival som feirer vegetarsaken, hvor man kan spise fantastisk god mat fra de beste vegetarkjøkkenene i landet, i tillegg til å møte andre som brenner for det samme som en selv, sier Røneid. Nytt på årets festival er blant annet et utvidet uteområde med flere matboder.

– Sommeren er grilltid og det vil blant annet være en stor grillbod på uteområdet. Så vi krysser fingrene for nydelig vær, så besøkende kan sitte ute i solen og spise seg gode og mette, sier Røneid

Sponser festivalen

Det blir vegetarisk grilling på Oslo Vegetarfestival.

NOAH – for dyrs rettigheter er en av hovedsponsorene på festivalen, og vil være tilstede med en stor stand hvor du kan kjøpe t-skjorter, bøker og melde deg inn som støttemedlem.

– NOAH gjør veldig mye bra for vegetarsaken og vi er veldig takknemmelige for at de vil være med å gjøre festivalen mulig, sier Røneid.

Det er også en rekke andre utstillere på festivalen, hvor besøkende kan kjøpe alt fra matvarer som kan tilberedes hjemme, til kosmetikk som ikke er testet på dyr.

Variert program

Flere utstillere serverer veganske cupcakes.

I tillegg til ulike boder byr festivalen på både foredrag og kokkekurs, slik at besøkende kan lære og bli inspirert.

– Programmet er tilpasset alle, både de som ikke har spist så mye vegetarisk før, men som gjerne vil spise mer, og de som har vært vegetarianere eller veganere i flere år. På kokkekursene kan publikum blant annet lære å lage pålegg, burgere og vegetarisk sushi, sier Røneid.

Av foredragene frister festivalen med temaer som ”vegetarisme for nybegynnere” og ”hvordan dyrke din egen mat i byen”.

– Ett av høydepyntene på årets festival er Vegan bodybuilding som kommer helt fra England for å delta på festivalen. Gutta skal holde foredrag om trening og kosthold, og arrangerer styrkekonkurranse med fine premier hvor alle som vil kan delta. Så her er det bare å legge seg i hardtrening og gå for gull, sier Røneid.

Tid: Lørdag 23. Juni klokken 10-18
Sted: Fabrikken i Oslo
Inngangspris: 50 kroner
Les mer om festivalen på: www.oslovegetarfestival.no

Bli medlem