NOAH logo
Forsiden > Landbruk > Pressemelding: – Stopp… 31. mar 2008

Pressemelding: – Stopp lemlestelsen av lam i Australia!

NOAH – for dyrs rettigheter og PETA krever stans i smertefull, unødig prosedyre.

Oslo – En “bonde” bevæpnet med sauesaks vil true et forkrøplet “lam” på utsiden av den australske ambassaden på mandag. Protesten retter krav til ledelsen i den australske ullindustrien om å stanse lemlestelsen av lam kalt “mulesing”. Samme type aksjon blir i disse dager gjort utenfor Australias ambassader verden over. Medlemmer av NOAH – for dyrs rettigheter og verdens største dyrerettighetsorganisasjon, PETA, står bak protesten mot ullindustrien for å oppfordre produsenter til å kutte ut denne praksisen, som forårsaker ubeskrivelig lidelse for millioner av sauer:

Dato: Mandag 31. mars
Tid: 14:00-15:00
Sted: Australias ambassade, Oslo
Wilh. Wilhelmsen ASA, Strandvn. 20, 1324 Lysaker

Mulesing er en smertefull prosedyre hvor australske bønder bruker sauesaker for å kutte av store biter av hud og kjøtt fra lammenes lår – uten noen form for smertestillende – i et primitivt forsøk på å redusere plagene fra fluemark. Dette til tross for at humane alternativer til denne «behandlingsformen» eksisterer – slik som hyppigere klipping, bedre tilsyn, parasittbehandling, vaksinering og insektmidler– som alle effektivt forhindrer eller kurerer fluemarkangrep.

Forhandlere over hele Skandinavia boikotter nå ull fra sauer som har blitt utsatt for mulesing i Australia. De slutter seg dermed til en rekke internasjonale forhandlere slik som American Eagle Outfitters, Abercrombie & Fitch, Timberland, Aéropostale etc.

«Den ekstreme praksisen som kalles ‘mulesing’ viser alt for tydelig hvor lav status såkalte ‘produksjonsdyr’ har: Det ville blitt ansett som den groveste mishandling og uforstand å ‘behandle’ en hund med fluemarkangrep ved å skjære bort huden,” sier veterinær i NOAH –for dyrs rettigheter, Siri Martinsen. “Det bør være like uakseptabelt å mishandle en sau som et familiedyr – og desto mer uakseptabelt å støtte opp om en industri som har gjort slik mishandling til ren rutine.”

“Medfølende mennesker over hele verden fordømmer praksisen med å kutte i lam og etterlate dem blodige, og i smerte”, sier PETAs kampanjekoordinator Robert Cogswell. “Tiden er overmoden for å sette en stopp for mulesing.”

For mer informasjon, besøk PETAs nettside www.SaveTheSheep.com, og NOAHs nettsider www.dyrsrettigheter.no

Bli medlem