NOAH logo
Forsiden > Landbruk

Landbruk

13 nov. 2017: Landbruk »

Globalt utvikles og investeres det stort i nye produkter som kan erstatte animalsk protein i kosten og på den måten bidra til å øke global matsikkerhet på en bedre måte. Les mer »

5 okt. 2017: Landbruk »

I Aftenposten 21. september anklager Hollung og Telle-Hansen blogger Sophie Elise for å feilinformere leserne sine når hun oppfordrer dem til å kutte kjøtt, egg og melk fra kostholdet sitt, men i dette tilfellet kan det se ut som om Sophie Elise hører mer på fagmiljøene enn forskerne selv. Les mer »

29 sep. 2017: Landbruk »

Siden i fjor har det vært en eksplosiv økning i tilbudet av vegetar og veganprodukter i norske dagligvarekjeder, og denne trenden ser ikke ut til å avta med det første. Her er noen av høstens vegetarnyheter. Les mer »

15 sep. 2017: Landbruk »

NOAHs Meatless Monday-kampanje når nå også ut til tusenvis av elever på videregående skoler over hele landet, fra Honningsvåg i nord til Arendal i sør. Så langt har tolv kantiner startet med kampanjen, og antallet kommer til å øke utover høsten. Les mer »

26 jun. 2017: Landbruk »

Hos Sodexos kantine hos Coca-Cola bidrar Meatless Monday-kampanjen til at vegetarisk blir stadig mer populært blant kundene! Les mer »

27 apr. 2017: Landbruk »

McDonalds lanserte i går en etterlengtet vegetarburger for å møte den økende etterspørselen etter vegetariske alternativer. Les mer »

25 apr. 2017: Landbruk »

Coop leder an for resten av dagligvarekjedene med storsatsingen på egen vegetarmerkevare, Coop Vegetardag, og er grønnest i klassen på reklame for frukt, grønt og vegetar. Les mer »

5 apr. 2017: Landbruk »

Les mer om den virkelige situasjonen til de frie og glade dyrene på emballasjen og i reklamene nå før påsken - og få tips til en mer dyrevennlig påskefeiring! Les mer »

7 mar. 2017: Landbruk »

Det har den siste tiden vært en fantastisk økning i interessen for vegetarmat og vegetarprodukter spås nå av dagligvarekjedene til å bli den nye bestselgeren. Les mer »

15 des. 2016: Landbruk »

I tråd med innspill fra NOAH foreslår regjeringen å avvikle omsetningsavgiften - som går direkte til reklame for kjøtt via "opplysningskontorene". Les mer »

7 nov. 2016: Landbruk »

En spennende nyhet vi i NOAH har jobbet mot og gledet oss til lenge har endelig skjedd – nå kan du få tak i veganpølser hos utvalgte Narvesen flere steder i landet. Les mer »

3 okt. 2016: Landbruk »

Vegansk Julefestival går av stabelen 26-27 november på Chateau Neuf! Les mer »

29 aug. 2016: Landbruk »

Det er ingen tvil om at vegetarmat er mer populært enn noensinne. Coop er første norske dagligvarekjede med egen vegetar-serie og i september lanserer de tre nye veganprodukter! Les mer »

13 jun. 2016: Landbruk »

Flere og flere kommuner forstår at vegetarmat er en viktig sak og politikere rundt om i Norge har begynt å ta ansvar. Nå er også Ski kommune i gang! Les mer »

28 apr. 2016: Landbruk »

NOAH jobber aktivt med å fremme bærekraftig, vegetarisk mat i kommunene, og nå har rådmannen i Fredrikstad vedtatt å innføre kjøttfri mandag. Les mer »

8 apr. 2016: Landbruk »

Nå kan du enkelt navigere deg frem til vegetar- og veganvennlige spisesteder også i Bergen, og flere norske byer er under planlegging! Les mer »

10 mar. 2016: Landbruk »

NOAH har sendt appell til politikere, Mattilsynet og Landbruksdepartementet om at de lovfestede kravene om løsdrift og utegang for kuer ikke må reverseres. Les mer »

15 feb. 2016: Landbruk »

Vitenskapskomiteens nye rapport om kalkuner i Norge konkluderer med at det er store dyrevelferdsutfordringer ved dagens driftsformer. Les mer »

10 feb. 2016: Landbruk »

Etter innspill fra NOAH har politikerne i Oslo kommune nå vedtatt å innføre vegetardag i mange av kommunens offentlige kantiner - og startet med Oslo Rådhus. Les mer »

2 nov. 2015: Landbruk »

"Samfunnskostnaden (helsetap, helsetjenestekostnader og produksjonstap) relatert til nordmenns konsum av rødt kjøtt, og bearbeidet kjøtt, utgjør i størrelsesorden 30 mrd. kr. Dette er dermed en stor ekstern kostnad som kommer i tillegg til kostnader relatert til globale miljøproblemer." Les mer »