NOAH logo
Forsiden > Landbruk

Landbruk

24 apr. 2019: Landbruk »

Nå står vi ovenfor årets jordbruksforhandlinger, og her kan du lese mer om hva forhandlingene går ut på, samt NOAHs innspill til forhandlingene. Les mer »

9 apr. 2019: Landbruk »

En kalv bare sekunder fra døden på slakteriet. Foto: Erik Lindegren Husdyrindustrien fratar dyrene deres liv, relasjoner, bevegelsesfrihet og andre essensielle deler av deres livskvalitet. Dette liker vi dårlig å dvele ved.  Les mer »

21 jan. 2019: Landbruk »

4 av 10 nordmenn fortalte Opinion i 2017 at de ønsker å spise mindre kjøtt, og interessen for vegetariske produkter stiger eksponentielt ifølge dagligvarekjedene. For første gang siden 2010 gikk kjøttforbruket ned i 2018! Les mer »

21 nov. 2018: Landbruk »

Debatten rundt kjøttproduksjonen får stadig større oppmerksomhet. Siste nytt er at norske forbrukere aldri har hatt lavere tillit til norsk kjøttproduksjon. Den lave tilliten tyder på at forbrukere begynner å stille betimelige spørsmål om vår utnytting av dyr. Flere faktorer bidrar til at folk ikke lenger kan snu det blinde øye til. Les mer »

5 jun. 2018: Landbruk »

I mai 2017 startet Mattilsynet opp et tilsynsprosjekt ved besetninger med slaktegris i Rogaland. I følge sluttrapporten ble det gjennomført 228 uvarslede tilsyn, der det ble funnet avvik i over 70% av besetningene. Les mer »

13 nov. 2017: Landbruk »

Globalt utvikles og investeres det stort i nye produkter som kan erstatte animalsk protein i kosten og på den måten bidra til å øke global matsikkerhet på en bedre måte. Les mer »

5 okt. 2017: Landbruk »

I Aftenposten 21. september anklager Hollung og Telle-Hansen blogger Sophie Elise for å feilinformere leserne sine når hun oppfordrer dem til å kutte kjøtt, egg og melk fra kostholdet sitt, men i dette tilfellet kan det se ut som om Sophie Elise hører mer på fagmiljøene enn forskerne selv. Les mer »

29 sep. 2017: Landbruk »

Siden i fjor har det vært en eksplosiv økning i tilbudet av vegetar og veganprodukter i norske dagligvarekjeder, og denne trenden ser ikke ut til å avta med det første. Her er noen av høstens vegetarnyheter. Les mer »

15 sep. 2017: Landbruk »

NOAHs Meatless Monday-kampanje når nå også ut til tusenvis av elever på videregående skoler over hele landet, fra Honningsvåg i nord til Arendal i sør. Så langt har tolv kantiner startet med kampanjen, og antallet kommer til å øke utover høsten. Les mer »

26 jun. 2017: Landbruk »

Hos Sodexos kantine hos Coca-Cola bidrar Meatless Monday-kampanjen til at vegetarisk blir stadig mer populært blant kundene! Les mer »

27 apr. 2017: Landbruk »

McDonalds lanserte i går en etterlengtet vegetarburger for å møte den økende etterspørselen etter vegetariske alternativer. Les mer »

25 apr. 2017: Landbruk »

Coop leder an for resten av dagligvarekjedene med storsatsingen på egen vegetarmerkevare, Coop Vegetardag, og er grønnest i klassen på reklame for frukt, grønt og vegetar. Les mer »

5 apr. 2017: Landbruk »

Les mer om den virkelige situasjonen til de frie og glade dyrene på emballasjen og i reklamene nå før påsken - og få tips til en mer dyrevennlig påskefeiring! Les mer »

7 mar. 2017: Landbruk »

Det har den siste tiden vært en fantastisk økning i interessen for vegetarmat og vegetarprodukter spås nå av dagligvarekjedene til å bli den nye bestselgeren. Les mer »

15 des. 2016: Landbruk »

I tråd med innspill fra NOAH foreslår regjeringen å avvikle omsetningsavgiften - som går direkte til reklame for kjøtt via "opplysningskontorene". Les mer »

7 nov. 2016: Landbruk »

En spennende nyhet vi i NOAH har jobbet mot og gledet oss til lenge har endelig skjedd – nå kan du få tak i veganpølser hos utvalgte Narvesen flere steder i landet. Les mer »

3 okt. 2016: Landbruk »

Vegansk Julefestival går av stabelen 26-27 november på Chateau Neuf! Les mer »

29 aug. 2016: Landbruk »

Det er ingen tvil om at vegetarmat er mer populært enn noensinne. Coop er første norske dagligvarekjede med egen vegetar-serie og i september lanserer de tre nye veganprodukter! Les mer »

13 jun. 2016: Landbruk »

Flere og flere kommuner forstår at vegetarmat er en viktig sak og politikere rundt om i Norge har begynt å ta ansvar. Nå er også Ski kommune i gang! Les mer »

28 apr. 2016: Landbruk »

NOAH jobber aktivt med å fremme bærekraftig, vegetarisk mat i kommunene, og nå har rådmannen i Fredrikstad vedtatt å innføre kjøttfri mandag. Les mer »