NOAH logo
Forsiden > Kjæledyrindustri > Kronerulling for lammet… 14. apr 2009

Kronerulling for lammet Magnus: – Han er glad i livet, og bør få leve

NOAH fikk i fjor tips om et lam som var blitt funnet forlatt og i elendig forfatning.  Det lot seg gjøre å finne en god matmor til Magnus, og hun pleiet ham til han ble frisk og sterk.  Nå kjemper hun for livet hans igjen, etter at et spark fra en hest medførte brudd i skuldra.   For snart to uker siden ble Magnus operert på Spydeberg dyreklinikk, av en av de flinkeste kirurgene i landet – til en pris av 18.000 kroner.

Dette er penger som Sissel, Magnus sin matmor, ikke har.  NOAH vil hjelpe til – blant annet med å starte kronerulling for Magnus, men det er et stort beløp som må skrapes sammen.  Nå håper NOAH og Sissel at mennesker med sans for at også et lam har livets rett, vil være med på kronerullingen for Magnus.

Sissel driver en gård basert på ren idealisme, der dyr som har vært utnyttet i landbruket eller er blitt reddet i hjelpeløs tilstand får et fristed ut sin levetid. Hun forteller:

– Da Magnus kom til meg i fjor, var jeg nokså sikker på at han ikke kom til å overleve. Han veide omtrent ingenting, det var som å ta på et skjelett med ull. Han var helt slapp, hadde lus, diarè, og var tilgriset av avføring over hele bakparten.  Men etter noen uker med god mat og masse kjærlighet kom han til hektene og begynte å utvikle seg og personligheten sin.

Magnus er som en liten hund for meg.  Han er jo veldig liten av vekst, sannsynligvis pga den vanskelige starten på livet, og han er utrolig lett å bli glad i.  Med sitt lune vesen kan han smelte de fleste hjerter.  Han går fritt på gården og svarer muntert «bæææ» når jeg roper «bæææ» til ham, og han kommer når jeg roper. Han er glad i både mennesker og dyr; spesielt hunder og små barn. Magnus er så utrolig nydelig, og jeg er blitt forferdelig glad i ham.

Jeg må tilstå at jeg gråt da jeg fikk vite hvor mye operasjonen ville koste, jeg visste jo at jeg ikke hadde mulighet til å skaffe så mye penger uten hjelp. Jeg håper det finnes mennesker der ute som har mulighet til å hjelpe Magnus (og meg) med utgiftene til operasjonen, medisiner og det som må til i rekonvalesensperioden.

– Magnus er et heldig lam.  Han slapp å dele skjebne med de 130.000 sauer og lam som omkommer i utmarka hver sommer og han unnslapp slaktedøden.  I motsetning til andre av hans art skal han ikke avslutte et altfor kort liv på et slakteri, men forhåpentligvis leve lenge sammen med sin snille matmor og de andre dyrene på gården.  For Magnus er livet like verdifullt som det er for noen andre.  Heldigvis er flere mennesker i dag villige til å gi familiedyrene sine den beste behandling, og mange betaler gladelig 18.000 for å redde en hund.  Det er ingen grunn til at Magnus ikke skal få den samme sjansen, mener NOAH.

For de som vil bidra i kronerullingen for Magnus, er NOAHs kontonummer 7878.05.14336, merk innbetalingen ”Magnus”.

Interesserte som ønsker mer informasjon og bilder, kan møte Magnus, Sissel og veterinærene på Spydeberg dyreklinikk (tlf. 69 83 55 77), onsdag kl. 12.

Kontakt for NOAH, Jenny Rolness, tlf. 57 74 06 03

Bli medlem