NOAH logo
Forsiden > Kjæledyrindustri > Kattehold > Ta vare på katten i… 14. jun 2011

Ta vare på katten i ferien!

Ferien er en farlig tid for katter.  Mange blir hjemløse som følge av dårlige løsninger for pass og tilsyn i ferien, eller fordi eierne bare reiser fra dem uten å sørge for dem.  Det er i strid med dyrevelferdsloven å hensette dyr i hjelpeløs tilstand, så folk bør ikke nøle med å melde fra til Mattilsyn og/eller politi når de kjenner til at katter blir forlatt uten stell i ferien.  

katt, Lillepus. Foto: Øivind PedersenDet er mange ting en katteeier må passe på for å sikre at katten er trygg mens de er borte.  Dersom katten skal flyttes til et fosterhjem, må den holdes inne i minst 3 uker for å hindre at den rømmer og forsøker å finne hjem igjen.  Skal katten være hjemme alene må man forvisse seg om at de som passer den er til å stole på, og man bør ha katteluke så katten kan få gå inn og ut ved behov.  Kattunger må absolutt ikke etterlates hjemme alene – de vil lett følge etter folk og rote seg bort, og kan dermed ende opp hjemløse.
 
Det er viktig å merke katten med microchip eller øretatovering, så man lettere kan gjenforenes med katten hvis den skulle forsvinne.  Halsbånd er ikke nok – det kan lett falle av, og kan i verste fall påføre katten skader dersom det er uegnet (uten åpnemekanisme). 
 
Kastrer katten din i god tid før den kommer i kjønnsmoden alder, så bidrar du til å forhindre uønska kattunger, hjemløse katter og urettferdig hets mot katter.

Bli medlem