NOAH logo

Kattehold

11 des. 2017: Kattehold »

Over de to siste årene har NOAH arbeidet med to omfattende prosjekter for vanskeligstilte katter - nå behøver kattene hjelp! Les mer »

3 nov. 2017: Kattehold »

NOAH mottar støtte fra Stiansen Stiftelse til informasjonsarbeid for hjemløse katter. Les mer »

12 jul. 2017: Kattehold »

I samarbeid med Selmer Media​ skal NOAH  ha en forhåndsvisning av dokumentarfilmen Kedi på Gimle Kino i Oslo den 25.juli klokken 18:00. Les mer »

26 jun. 2017: Kattehold »

Det er ikke noe nytt at mennesker gjerne fraskriver seg ansvar, og fordeler skyld til andre arter når noe synes "galt" i naturen. Derfor er det viktig at vi husker på hva som virkelig er problemet for dem og hva vi bør ha fokus på for å gjøre livet lettere for dem Les mer »

31 mai. 2017: Kattehold »

I 2016 satte NOAH vårt arbeid for omsorgsprogrammer ut i praksis, da vi tok på oss to store prosjekter og hjalp over 100 katter. Les mer »

5 apr. 2017: Kattehold »

Ikke alle vet at flere titalls tusen katter lever som hjemløse i Norge – og at de behandles dårligere her enn mange andre land behandler sine hjemløse dyr. Les mer »

24 okt. 2015: Kattehold »

NOAH har i løpet av den siste uken jobbet hardt med å få stoppet en aksjon hvor et uklart antall katter skulle skytes på en eiendom i Nes kommune i Buskerud. Trass i våre klager og påminnelser om at aksjonen er ulovlig har vi nå fått opplyst at minst seks katter er skutt, og at [...] Les mer »

10 jan. 2013: Kattehold »

En 84 år gammel kvinne i Tysfjord trues av Fylkesmannen i Nordland med at hun kan bli holdt økonomisk ansvarlig hvis hun fortsetter å mate hjemløse katter. Les mer »

18 des. 2012: Kattehold »

NOAH har sendt en henvendelse til Mattilsynet, og oppfordret til et samarbeid i forbindelse med dyrevernsaker. Les mer »

14 jun. 2011: Kattehold »

katt, Lillepus. Foto: Øivind Pedersen Ferien er en farlig tid for katter. Mange blir hjemløse som følge av dårlige løsninger for pass og tilsyn i ferien, eller fordi eierne bare reiser fra dem uten å sørge for dem. Det er i strid med dyrevelferdsloven å hensette dyr i hjelpeløs tilstand, så folk bør ikke nøle med å melde fra til Mattilsyn og/eller politi når de kjenner til at katter blir forlatt uten stell i ferien. Les mer »

10 jun. 2011: Kattehold »

Norsk Huskattforening (NHF) og NOAH - for dyrs rettigheter reagerer sterkt på Vardø kommunes planer om å avlive alle hjemløse katter i byen, og oppfordrer kommunen om i stedet å samarbeide med frivillige dyrevernere om kastrering og omplassering av kattene. Les mer »

14 apr. 2011: Kattehold »

12 kastrerte katter må omplasseres på grunn av astma. De er tatt inn som hjemløse/eierløse i løpet av de siste 8 årene. NOAH søker nå gode hjem. Les mer »

1 mar. 2007: Kattehold »

Kattunger. Foto: NOAH Det offentlige Norge gjør fremdeles lite for å ansvarliggjøre katteiere, og bedre forholdene for katter som er overlatt til seg selv. Les mer »

25 feb. 2006: Kattehold »

Pressekontakter Siri Martinsen, veterinær og leder i NOAH – for dyrs rettigheter, tlf. 95 94 44 99 (etter kl. 17.00) Jenny Berg-Rolness, NOAH – Sogn og Fjordane, tlf. 57 74 06 03 NOAH – for dyrs rettigheter anmelder Martin Andenes i Gloppen for ulovlig å ha skutt katter på sin eiendom, noe han åpent stod fram med i [...] Les mer »

23 feb. 2006: Kattehold »

Bakgrunnen er at Søbstad gjennom en rekke medieutspill den siste tiden har skapt frykt i befolkningen for duer og andre byfugler, og til dels også for katter, uten at det kan sies å være faglig grunnlag for dette. Les mer »