NOAH logo
Forsiden > Kjæledyrindustri > Hundehold > NOAH raser over groteske… 8. feb 2005

NOAH raser over groteske hundedrap

– Et resultat av Dørums skandaløse “Hundelov”

Kontakt:
Siri Martinsen, veterinær og leder: 95944499

Episoden hvor to hunder ble sprayet i øynene med sviende pepperspray, for deretter å bli skutt ihjel av politiet, vil nå bli anmeldt av NOAH – for dyrs rettigheter.

– NOAH vil anmelde saken som grove brudd på Dyrevernloven, sier veterinær og leder i NOAH –for dyrs rettigheter, Siri Martinsen.

– Det er totalt uakseptabel fremferd av politiet, men vi er ikke overrasket: Dørum bygget Hundeloven på hets og myter, og avviste konsekvent faglige innspill fra genetikere, veterinærer, hundepsykologer – og jusprofessorer. Hundeloven er resultat av et uvitenhetens prestisje-løp, men selv der finner man ikke grunnlag for den mishandling av dyr som vi er vitne til i denne saken, sier Martinsen.

– At politiet bruker smertefulle virkemidler som pepperspray, og avliver dyr som er innesperret på en måte som er i strid med lov og forskrifter, er ganske enkelt forkastelig. Politiet har forbrutt seg mot både Dyrevernlov, Hundelov og Avlivingsforskrifter. Det eksisterer ingen hjemmel for å plage dyr på denne måten – skjerpende omstendigheter er det selvsagt også at dyrene var innesperret, og at politiet hadde rikelig med tid til å tenke ut en rimelig løsning og spørre andre om hjelp; for eksempel eier eller eiers familie, dyrevernnemd eller offentlig veterinær. Ingen av disse ble kontaktet, og «løsningen» som ble valgt vitner om utilgivelig svekket dømmekraft og skremmende faglig inkompetanse, både med hensyn til dyrepsykologi og ren jus, påpeker Martinsen.

– Hvordan kunne politiet tro at det ville «roe ned» hundene ved å spraye et middel som brenner og svir i øynene deres? Et slikt overgrep kan bare føre til en ting: livredde og panikkslagne dyr. Det er uhyggelig å tenke på hvordan disse dyrene har lidd. Det er svært viktig prinsippielt at de ansvarlige innenfor politiet blir straffet hardt for en slik oppførsel – ellers er vi i ferd med å få det NOAH fryktet i kjølvannet av “Hundeloven”: totalt lovløse tilstander, hvor mishandling av dyr blir rutine, avslutter Martinsen

NOAH oppfordrer politiet til å rydde opp i egne rekker, og sørge for at mytene og uvitenheten om hunder ikke blir rettesnoren i deres håndhevelse av Hundeloven.

Bli medlem