NOAH logo
Forsiden > Kjæledyrindustri > Hundehold > Gatehunder lider i… 23. sep 2011

Gatehunder lider i Romania

Flere av Romanias offentlige hundemottak for gatehunder fungerer som rene dødsleirer.  Disse hundene trenger desperat hjelp!

Utmagrede hunder.

Kjemper mot mishandlingen

Flere organisasjoner i Romania forsøker å hjelpe disse hundene, men med rundt 3 millioner gatehunder i landet og stadig nye som dumpes, er det bare et fåtall som reddes. Det er ikke vanlig i Romania å adoptere gatehunder, derfor sendes en del hunder til adopsjon i utlandet, blant annet til Norge. Dette er en enestående mulighet til å gi en gatehund et godt liv. Samtidig er det viktig å presse på rumenske myndigheter for å få slutt på den uverdige og i mange tilfeller lovstridige behandlingen av hjemløse dyr. Gjennom adressene nederst i artikkelen kan du bidra til en verdigere fremtid for hunder i Romania.

En hund faller død om idet bildet blir tatt.

Grusomme forhold

Det har i det siste blitt satt fokus på mishandling av dyr i Romania: Mange hester piskes, sultes og arbeides til døde, eller etterlates halvdøde i veikantene. Hjemløse hunder mishandles og drepes – på gaten og i offentlige hundemottak. Samtidig er det mange mennesker og organisasjoner som prøver å hjelpe disse dyrene til et bedre liv, og forebygge problemene ved å kastrere og sterilisere hjemløse dyr.

Asociatia Ador er en av disse organisasjonene. De arbeider i Botosani, hvor ett av landets verste hundemottak befinner seg. Bilder tatt i august 2011 viser utmagrede hunder som vandrer rundt mellom døde hunder, og mange små valper som er sjanseløse under de uholdbare forholdene. I løpet av en redselnatt i mai 2011, ble 230 hunder massakrert med kniver og slagvåpen i dette hundemottaket, ifølge organisasjonene på stedet.

Protester mot forholdene i Botosani shelteret

Et stort antall hunder lever under uverdige forhold.

Skriv til major Catalin Flutur i Botosani, og krev at hundene i byens hundemottak får mat, vann, medisiner og nødvendig stell, og at systematisk ihjelsulting av hunder ikke må forekomme:

Primaria Municipiului Botosani
Domnului Primar Catalin Flutur
Strada Revolutiei Nr 1
cod 710 001 Botosani, Romania

Kontaktskjema, der man kan skrive melding til majoren:

http://www.catalinflutur.ro/Contact

Facebookside med standardbrev og mange adresser å skrive til angående dyremishandlingen i Botosani:

http://www.facebook.com/event.php?eid=240705985965399

Adopsjon av gatehunder

Marit Sandøy, som er fosterhjem for gatehunder fra Romania i Norge, med to av mange hunder hun har reddet.

Asociatia Ador har nå fått tillatelse til å bistå hundene i det offentlige shelteret i Botosani, så noen heldige hunder har kommet seg derifra. Man kan redde hunder fra denne dødsleiren ved å fjernadoptere eller adoptere en hund hjem til Norge. Mange hunder er kommet til Norge fra Romania de siste månedene.

Kontaktinformasjon til organisasjoner som redder og omplasserer gatehunder:

Asociatia Ador:
http://www.asociatiaador.ro/
asociatiaador@yahoo.com

 

Kontaktperson i Norge:

Alice Wennerstrøm
alwetwinny@hotmail.com

Help Azorel:
http://www.webs.com
azorel.barlad@yahoo.com

 

Bli medlem