NOAH logo

Hundehold

10 nov. 2017: Hundehold »

Bob er en av mange hunder som har blitt offer for Norges urettferdige hundelov, i denne saken kan du lese mer om hans historie og NOAHs arbeid. Les mer »

13 jul. 2017: Hundehold »

NOAH er fornøyd med at Mattilsynet innser at de ikke kan diskriminere omplasserte dyr, selv om vi er skuffet over holdningen som skinner igjennom i begrunnelsen Les mer »

22 mai. 2017: Hundehold »

Bob er en av mange hunder som har blitt offer for den urettferdige hundeloven. NOAH jobber hardt både for å redde Bobs liv, og for å endre hundeloven. Les mer »

26 apr. 2017: Hundehold »

Det haster med å endre hundeloven - hjelp oss med å kreve dette: Still opp på NOAHs markering, lørdag 22.september! Les mer »

17 feb. 2017: Hundehold »

NOAH talte nylig de hjemløse hundenes sak på høring i Stortingets næringskomité, i anledning Senterpartiets forslag om å forby import av "gatehunder" til Norge. Les mer »

27 aug. 2015: Hundehold »

Mandag 17. august arrangerte NOAH markering for Bamse og alle hunders rettsvern foran Stortinget i Oslo. Les mer »

16 jul. 2014: Hundehold »

Shabana Rehman Gaarder er en komiker og samfunnsdebattant som har satt spor i norsk offentlighet. Les mer »

6 sep. 2013: Hundehold »

NOAH krever lovens strengeste straff for dyremishandling for personen som tok livet av hunden sin ved å dumpe den levende på sjøen i et bur. Les mer »

23 sep. 2011: Hundehold »

Flere av Romanias offentlige hundemottak for gatehunder fungerer som rene dødsleirer. Disse hundene trenger desperat hjelp! Les mer »

11 jan. 2011: Hundehold »

NOAH reagerer sterkt på den milde dommen i Nordmøre tingrett, der et ektepar fikk betinget fengsel i 45 dager og bøter for å ha vanstelt hunder så grovt at de måtte avlives på stedet. Les mer »

22 nov. 2007: Hundehold »

Ramy Brooks som to ganger har tatt 2.-plassen i hundeløpet Iditarod, ble disket fra årets løp etter å ha blitt avslørt for å ha mishandlet hundene sine. 38-åringen dengte løs på alle de ti hundene han hadde i spannet da et par av dem nektet å reise seg etter en pause. – Han forklarte meg at det [...] Les mer »

4 okt. 2007: Hundehold »

To veterinærer har nylig avslørt omfattende mishandling av sledehunder på Grønland. Mishandlingen består i fysiske overgrep såvel som sulting og annen grov vanskjøtsel, og blir sagt å ramme ca 70% av alle hunder. Følgende beskrivelse av saken er hentet fra VG nett: ”Hunder sultet til døde, hunder med knuste ben som er overlatt til seg selv og [...] Les mer »

20 mar. 2007: Hundehold »

Kontakt i NOAH – for dyrs rettigheter: Jenny Berg-Rolness, tlf. 57 74 06 03, jb-r@online.no NOAH – for dyrs rettigheter er en av mange organisasjoner verden over som protesterer mot Iditarod – verdens lengste og hardeste hundeløp. Etter at registreringen av dødsfall begynte, har 133 hunder dødd i dette 180 mil lange løpet, som tilbakelegges på 8 [...] Les mer »

1 jan. 2007: Hundehold »

Sledehunder lenket på Grønland Det er gammelt nytt at sledehunder har et hardt liv. TV-program fra Grønland har vist oss skyggesiden ved dette landet – sledehunder som står lenket, og blir jaget med lange pisker foran sledene. Les mer »

22 nov. 2006: Hundehold »

HORTEN: Dyrevernsorganisasjonen NOAH går til anmeldelse av hundeeier og Dyrevernsnemnda etter opplag om den avmagrete hunden som ble hentet av naboene. Det var like før påske [...] Les mer »

8 mar. 2006: Hundehold »

NOAH – for dyrs rettigheter kan ikke akseptere at dyrevernnemnda i Hardanger bruker store ressurser – til nå 50 000 kroner – av offentlige dyrevernmidler på en avlivingsaksjon overfor hunden Shina, som har vært på rømmen i fjellområdene i Odda den siste måneden. I stedet vil organisasjonen medvirke til at Shina blir tatt hånd om, [...] Les mer »

22 nov. 2005: Hundehold »

Jølster kommune har fremlagt planer om å forby mer enn en hund per husholdning. NOAH protesterer mot dette dyrefiendtlige tiltaket. – Justisminister Odd Einar Dørum må snarest sette ned foten for så urimelige utslag av dagens hundelov som tilfellet fra Jølster, krever Siri Martinsen i et intervju med NRK Sogn og Fjordane. Jølster prøver å løse en [...] Les mer »

1 mar. 2005: Hundehold »

– dyr skal ikke presses for menneskers prestisje Kontakt: Siri Martinsen, veterinær og leder: 95944499 Hvert år dør sledehunder som følge av de ekstreme påkjenningene i Iditarod-løpet, som starter om få dager. Hvor mange som avlives som følge av skader eller som “overskuddsdyr” i jaget etter de raskeste, føres det ingen statistikk over. NOAH – for dyrs rettigheter [...] Les mer »

8 feb. 2005: Hundehold »

– Et resultat av Dørums skandaløse “Hundelov” Kontakt: Siri Martinsen, veterinær og leder: 95944499 Episoden hvor to hunder ble sprayet i øynene med sviende pepperspray, for deretter å bli skutt ihjel av politiet, vil nå bli anmeldt av NOAH – for dyrs rettigheter. – NOAH vil anmelde saken som grove brudd på Dyrevernloven, sier veterinær og leder i NOAH [...] Les mer »

1 jan. 2005: Hundehold »

Hundeøyne Da den ekstreme sledehundkonkurransen Iditarod gikk av stabelen med norsk deltagelse i fjor, var dekningen preget av en naiv rosemalingsjourmalistikk blottet for kritiske spørsmål. Ikke engang da den norske sledehunden Takk døde i sporet, sprakk glansbildet for media. Også i år deltar norske hunder i løpet som krever liv. Les mer »