NOAH logo

Hundehold

26 apr. 2017: Hundehold »

For en tid tilbake var NOAH, sammen med NKK i møte med Venstre om hundeloven. Nå har Venstre kommet med et represententforslag om en endring av loven, og NOAH var selvsagt tilstede på høringen for å tale hundenes sak. Les mer »

17 feb. 2017: Hundehold »

NOAH talte nylig de hjemløse hundenes sak på høring i Stortingets næringskomité, i anledning Senterpartiets forslag om å forby import av "gatehunder" til Norge. Les mer »

27 aug. 2015: Hundehold »

Mandag 17. august arrangerte NOAH markering for Bamse og alle hunders rettsvern foran Stortinget i Oslo. Les mer »

16 jul. 2014: Hundehold »

Shabana Rehman Gaarder er en komiker og samfunnsdebattant som har satt spor i norsk offentlighet. Les mer »

6 sep. 2013: Hundehold »

NOAH krever lovens strengeste straff for dyremishandling for personen som tok livet av hunden sin ved å dumpe den levende på sjøen i et bur. Les mer »

23 sep. 2011: Hundehold »

Flere av Romanias offentlige hundemottak for gatehunder fungerer som rene dødsleirer. Disse hundene trenger desperat hjelp! Les mer »

11 jan. 2011: Hundehold »

NOAH reagerer sterkt på den milde dommen i Nordmøre tingrett, der et ektepar fikk betinget fengsel i 45 dager og bøter for å ha vanstelt hunder så grovt at de måtte avlives på stedet. Les mer »

22 nov. 2007: Hundehold »

Ramy Brooks som to ganger har tatt 2.-plassen i hundeløpet Iditarod, ble disket fra årets løp etter å ha blitt avslørt for å ha mishandlet hundene sine. 38-åringen dengte løs på alle de ti hundene han hadde i spannet da et par av dem nektet å reise seg etter en pause. – Han forklarte meg at det [...] Les mer »

4 okt. 2007: Hundehold »

To veterinærer har nylig avslørt omfattende mishandling av sledehunder på Grønland. Mishandlingen består i fysiske overgrep såvel som sulting og annen grov vanskjøtsel, og blir sagt å ramme ca 70% av alle hunder. Følgende beskrivelse av saken er hentet fra VG nett: ”Hunder sultet til døde, hunder med knuste ben som er overlatt til seg selv og [...] Les mer »

20 mar. 2007: Hundehold »

Kontakt i NOAH – for dyrs rettigheter: Jenny Berg-Rolness, tlf. 57 74 06 03, jb-r@online.no NOAH – for dyrs rettigheter er en av mange organisasjoner verden over som protesterer mot Iditarod – verdens lengste og hardeste hundeløp. Etter at registreringen av dødsfall begynte, har 133 hunder dødd i dette 180 mil lange løpet, som tilbakelegges på 8 [...] Les mer »

1 jan. 2007: Hundehold »

Sledehunder lenket på Grønland Det er gammelt nytt at sledehunder har et hardt liv. TV-program fra Grønland har vist oss skyggesiden ved dette landet – sledehunder som står lenket, og blir jaget med lange pisker foran sledene. Les mer »

22 nov. 2006: Hundehold »

HORTEN: Dyrevernsorganisasjonen NOAH går til anmeldelse av hundeeier og Dyrevernsnemnda etter opplag om den avmagrete hunden som ble hentet av naboene. Det var like før påske [...] Les mer »

8 mar. 2006: Hundehold »

NOAH – for dyrs rettigheter kan ikke akseptere at dyrevernnemnda i Hardanger bruker store ressurser – til nå 50 000 kroner – av offentlige dyrevernmidler på en avlivingsaksjon overfor hunden Shina, som har vært på rømmen i fjellområdene i Odda den siste måneden. I stedet vil organisasjonen medvirke til at Shina blir tatt hånd om, [...] Les mer »

22 nov. 2005: Hundehold »

Jølster kommune har fremlagt planer om å forby mer enn en hund per husholdning. NOAH protesterer mot dette dyrefiendtlige tiltaket. – Justisminister Odd Einar Dørum må snarest sette ned foten for så urimelige utslag av dagens hundelov som tilfellet fra Jølster, krever Siri Martinsen i et intervju med NRK Sogn og Fjordane. Jølster prøver å løse en [...] Les mer »

1 mar. 2005: Hundehold »

– dyr skal ikke presses for menneskers prestisje Kontakt: Siri Martinsen, veterinær og leder: 95944499 Hvert år dør sledehunder som følge av de ekstreme påkjenningene i Iditarod-løpet, som starter om få dager. Hvor mange som avlives som følge av skader eller som “overskuddsdyr” i jaget etter de raskeste, føres det ingen statistikk over. NOAH – for dyrs rettigheter [...] Les mer »

8 feb. 2005: Hundehold »

– Et resultat av Dørums skandaløse “Hundelov” Kontakt: Siri Martinsen, veterinær og leder: 95944499 Episoden hvor to hunder ble sprayet i øynene med sviende pepperspray, for deretter å bli skutt ihjel av politiet, vil nå bli anmeldt av NOAH – for dyrs rettigheter. – NOAH vil anmelde saken som grove brudd på Dyrevernloven, sier veterinær og leder i NOAH [...] Les mer »

1 jan. 2005: Hundehold »

Hundeøyne Da den ekstreme sledehundkonkurransen Iditarod gikk av stabelen med norsk deltagelse i fjor, var dekningen preget av en naiv rosemalingsjourmalistikk blottet for kritiske spørsmål. Ikke engang da den norske sledehunden Takk døde i sporet, sprakk glansbildet for media. Også i år deltar norske hunder i løpet som krever liv. Les mer »

28 sep. 2004: Hundehold »

Kontakt: Siri Martinsen, leder: 95944499 Dagsavisen skriver nye hunderaser misbrukes av mennesker, bare et halvt år etter at en ny hundelov er på plass. NOAH – for dyrs rettigheter er ikke forbauset over utviklingen; hundeloven straffer dyrene istedenfor menneskene som misbruker dem til eksempelvis kampformål. Dette er feilslått og meningsløs politikk, og vil bare føre til at [...] Les mer »

19 apr. 2004: Hundehold »

– Brutal og umenneskelig Kontakt: Siri Martinsen, leder: 95944499 Total raserenhet blant hunder, og hundeeiere som må gå rundt med stamtavle til enhver tid for ikke å få familiehunden konfiskert og drept: dette er hva den nye hundeforskriften legger opp til. – Er din hund en boxer/labrador, en bulldog/beagle, en rottweiler/goldenretriver eller en gatemix med litt bredt hode? I [...] Les mer »

19 mar. 2003: Hundehold »

Kontakt: Siri Martinsen, leder: 95944499 Det er skremmende hvis hundekjørermiljøet for alvor mener at dødsfall blant dyrene på grunn av utmattelse er «slikt som skjer» og et «hendelig uhell», slik det har blitt uttalt. NOAH mener grunnene er mange til å avstand fra Iditarod: Over 120 hunder har dødd i løpet av Iditarods historie; 80% av hundene har [...] Les mer »