NOAH logo
Forsiden > Kaker og desserter > Sjokoladebiscotti 24. feb 2011

Sjokoladebiscotti

Biscotti er perfekte å gi bort i gave. Jeg lagde mange porsjoner av disse sjokoladebiscottiene før jul, og de ble tatt veldig godt imot. Jeg synes biscotti ser ut som en fancy utgave av cookies, men de er faktisk enda enklere å lage.
Prøv disse, pakk de pent inn i cellofan, og gi de bort til jul, påske, bursdager og middagsselskap.
Oppskriften er hentet fra Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar, en fantastisk kokebok jeg synes alle burde kjøpe:)

18 biscotti

  • 0,7 dl vann eller soyamelk
  • 2 ss knuste linfrø
  • 1 dl + 2 ss nøytal olje (jeg bruker ofte tistelolje)
  • 2,5 dl rårørsukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 3,5 dl + 2 ss hvetemel
  • 1 dl + 2 ss kakao
  • 1 1/4 ts bakepulver
  • 1/4 ts fint havsalt
  • tilsammen 2 dl av valgfrie tilsettninger: hakket mørk sjokolade, rosiner, hakkede aprikoser, hakkede mandler eller nøtter

Bland vann/soyamelk og knuste linfrø i en bakebolle. Tilsett oljen, rårørsukker og vanilje, og bland alt godt sammen.

Sikt inn mel, kakao, bakepulver og havsalt, og bland godt. Bruk hendene og kna inn valgfrie tilsettninger.

Form hele deigen på et stekebrett med bakepapir, til et «flatt brød». Den skal være ca 25 cm lang og 10 cm bred. Stek ved 190 grader i 30 minutter. Ta stekebrettet ut, skru av ovnen, og la biscottibrødet avkjøles i 45 minutter.

Varm opp ovnen til 180 grader. Med en skarp kniv skjærer du opp «brødet» i 18 skiver. Flytt skivene fra hverandre, slik at de får rom til å tørke. Sett brettet inn i ovnen og stek videre i 26-28 minutter. La biscottiene avkjøles, før de flyttes over på en rist.

Bli medlem