NOAH logo
Forsiden > Kaker og desserter > Sjokolade- og hasselnøtt… 31. jan 2011

Sjokolade- og hasselnøttmousse

Her kommer oppskriften på en himmelsk fyldig og god sjokolademousse. Hemmeligheten til den kremete konsistensen er avokado. Jeg vet det høres rart ut å bruke avokado i en dessert, men prøver du denne oppskriften er jeg sikker på at du kommer til å synes det er en god idè.
Dette er en ganske mektig dessert, så den passer perfekt å servere i små skåler etter en lettere middag. Til tross for at moussen føles veldig fyldig (og syndig), er den full av sunne ingredienser som avokado, hasselnøtter og rå kakao- så nyt den med verdens beste samvittighet.

4-6 porsjoner

  • 1 dl hasselnøtter
  • 2 dl vann
  • 2  små avokado (ca 2,5 dl «avokadokjøtt»)
  • 1 dl agavenektar (eller annen sirup, feks lønnesirup)
  • 1 dl hasselnøttsmør (fås kjøpt på helsekostbutikker)
  • 1 1/2 – 2 dl kakao (gjerne rå kakao)
  • bittelitt fint havsalt

Start med å kjøre hasselnøtter og vann til en helt slett og tykk «melk» i blenderen. Tilsett avokadoen og agavenektar og kjør videre til moussen er helt slett og kremet. Hvis dette er vanskelig, tilsetter du mer vann – litt av gangen. Moussen skal være tykk, så ikke bruk for mye vann, kun nok til at blenderen enkelt klarer å blende alt sammen.

Hell moussen over i en bolle, tilsett hasselnøttsmør, kakao og fint havsalt (kun bittebitte litt). Bruk en slikkepott og bland alt godt sammen. Start med 1 1/2 dl kakao, og smak deg til med mer hvis du ønsker en kraftigere mousse. Pass på at det ikke er noen klumper med kakao igjen.

Sett moussen i kjøleskapet i minst et par timer før servering.

Bli medlem