NOAH logo
Forsiden > Kaker og desserter > Bringebærkake med hvit… 20. nov 2011

Bringebærkake med hvit og mørk sjokolade

Her kommer oppskriften på det som ble året bursdagskake. En rå kake, laget av nøtter, bringebær, kokosolje og andre deilige ting- en skikkelig hit blandt gjestene :)
Å lage rå kaker er både enkelt og gøy, men krever litt tid til blandannet bløtlegging av nøtter. Fordelen er at den holder seg godt i kjøleskapet, og du kan gjerne lage den noen dager på forhånd.

  • 2 1/2 dl mandler, bløtlagt i 6 timer
  • 1/2 dl + 2 ss smeltet kokosolje
    *-*-*
  • 5 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i ca 2 timer
  • 0,9 dl agavenektar
  • 0,9 dl smeltet kokosolje
  • 1 dl + 2 ss finrevet kakaosmør, smelet (målt opp før smelting)
  • 1 ts vaniljefrø
  • ca 200 gr bringebær (jeg brukte frossne)
    *-*-*
  • 1 dl + 2 ss rå kakao
  • 1 dl agavenektar
  • 1/2 dl + 2 ss kokos-smør eller kokosolje, smeltet

Start med å lage bunnen: Skold alle mandlene- det er enkelt når de har vært bløtlagt. Kjør de til fint mel i en blender eller food processor, og bland med kokosoljen. Press deigen godt ned i en liten rund form,18 cm, som er dekket med bakepapir.

Lag fyllet: Legg cashewnøtter, agave, kokosolje, kakaosmør og vanilje i en blender. Kjør blandingen til den er helt glatt og kremet- det kan ta en liten stund.
Smør et tynt lag krem over mandelbunnen, og fordel bringebær over.

Hell over resten av cashewkremen og sett kaken i kjøleskapet i en times eller mer.

Lag glasuren: Bland agave, kakao og kokossmør (eller olje) helt glatt. Smør glasuren over kaken, og sett den tilbake i kjøleskapet i et par timer eller mer.

 

Bli medlem