NOAH logo
Forsiden > Dyr i havet > Selfangst

Selfangst

4 feb. 2015: Selfangst »

Subsidiene som opprettholder den norske selfangsten er fjernet i årets statsbudsjett. Les mer »

9 jul. 2014: Selfangst »

Dr. Andrew Butterworth er veterinær og foreleser i “animal sciences” ved Universitetet i Bristol. Han har publisert flere vitenskaplige artikler om sjøpattedyr, seler og selfangst. Les mer »

26 jun. 2014: Selfangst »

Over de siste to årene har Norge drevet en innbitt kamp mot dyrs rettigheter på den internasjonale arenaen. Les mer »

22 mai. 2014: Selfangst »

Selproduktforbudet oppretthodles av WTO! "En viktig og gledelig seier for både selene og alle andre dyr", sier NOAH som har jobbet tett på saken. Les mer »

15 mai. 2014: Selfangst »

Den siste selen blant de ca. 12 000 som mistet livet i årets fangst, døde 15.mai. Samme dag ble grunnlovsjubileet feiret på Stortinget. Les mer »

24 apr. 2013: Selfangst »

NOAH var nylig tilstede ved en WTO-høring i Genève, i forbindelse med at Norge og Canada har klaget inn EU-forbudet mot salg av selskinnsprodukter. Les mer »

7 aug. 2012: Selfangst »

De norske polarselene slaktes for pelsens skyld i en fangst som store deler av verden fordømmer. Kystselenes skjebne er ikke like kjent, men den er like trist: De drepes rett og slett fordi noen ikke liker dem. Les mer »

22 mar. 2012: Selfangst »

Christer Falck har nylig spilt inn "Robinsonekspedisjonen Vinter" i Rauland i Telemark, og har i den forbindelse brukt selskinnssko og reinsdyrpels. Les mer »

22 mar. 2012: Selfangst »

Utenlands profilerer myndighetene Norge som en selfangstnasjon - som ikke viker tilbake for en lang og dyr WTO-prosess for å tekkes næringens ønsker. Men hvor populær er egentlig selfangsten? Les mer »

22 mar. 2012: Selfangst »

"I love rock n´ roll" gjorde legenden Joan Jett verdenskjent. Som mange andre artister har hun også en lidenskap for dyrs rettigheter. Les mer »

22 mar. 2012: Selfangst »

NOAH benytter Den Internasjonale Selens Dag 22. mars til å informere stortingspolitikere om hvorfor selfangsten ikke bør drives for norske skattebetaleres penger. Les mer »

6 jun. 2011: Selfangst »

I forbindelse med høringen i World Trade Organisation hvor Norge og Canada går til sak mot EUs forbud mot selprodukter, sto rocke-ikonet Joan Jett i spissen for en protest utenfor utenriksdepartementet. Les mer »

20 mar. 2011: Selfangst »

15. mars annonserte Utenriksdepartementet at de vil bruke ressurser på å jobbe mot EUs importforbud mot selprodukter. NOAH oppfordrer til protest. Les mer »

1 des. 2010: Selfangst »

Norsk selfangst har alltid vært plettfri i myndighetenes øyne. Derfor er det historisk når en norsk rett dømmer en selfangst-kaptein og rederiet for dyremishandling. Les mer »

10 okt. 2010: Selfangst »

NOAH stiller seg bak Fiskeridirektoratets forslag til endring i § 7 og § 10 som innebærer forbud mot all krøking og all utsettelse av blodtapping, men påpeker at fangsten som beskrevet i resten av forskriften også medfører betydelig lidelse. Les mer »

1 jun. 2010: Selfangst »

De fødes på is, og lever sitt liv i vann - selene er langt unna menneskers opplevelsesverden. Men det betyr ikke at de er likgyldige klumper av spekk og pels som nærmest ligger og venter på å bli "høstet" - slik selfangerne gjerne vil beskrive dem. Les mer »

1 jun. 2010: Selfangst »

Odd F. Lindberg er selfangstinspektøren som gjorde jobben sin så grundig at myndighetene ikke ville vite av ham. Les mer »

5 mar. 2010: Selfangst »

NOAH er kritisk til at man kun får se få sekunder av svært få seler, og at filmmaterialet først ble fremstilt som det materialet som var unndratt offentligheten og under etterforskning, mens det i realiteten var selfangernes egne opptak. Les mer »

15 feb. 2010: Selfangst »

NOAH reagerer sterkt på at myndighetene kan komme til å nekte publikum innsyn i selfangsten ennå en gang, og krever tiltak fra politikerne i forbindelse med ny stortingsmelding om sjøpattedyrpolitikk. Les mer »

10 feb. 2010: Selfangst »

NOAH - for dyrs rettigheter er ikke forbauset over avsløringene av skadeskyting og lovløs behandling av selunger av norske selfangere. Les mer »