NOAH logo
Forsiden > Dyr i havet > Hvalfangst

Hvalfangst

7 jul. 2012: Hvalfangst »

Hvaler. Foto: Scott Portelli NOAH – for dyrs rettigheter og Dyrebeskyttelsen Norge deltok også i år på den Internasjonale Hvalfangstkommisjonen (IWC), som i år ble holdt i Panama. Les mer »

13 jun. 2012: Hvalfangst »

Grindhval-drapene på Færøyene har de siste årene skapt kraftige protester. Nordic Committee on Bioethics inviterte til seminar om hvalfangst nettopp her, og NOAH holdt foredrag. Les mer »

28 mar. 2012: Hvalfangst »

Vågehvalhunn med unge. Den norske hvalfangsten startet med enorme lidelser for hvalene og svimlende økonomisk gevinst for hvalfangerne. Idag er hvalfangsten kun en byrde for Norge, både økonomisk og i forhold til vårt rykte som nasjon. Les mer »

11 jul. 2011: Hvalfangst »

I gårdsdagens møte i den Internasjonale Hvalfangstkommisjonen (IWC) avviste Norge, Japan og Island dyrevern-anbefalinger fremlagt av Storbritannia som følge av et ekspert-seminar på dyrevelferd holdt i april. Les mer »

11 jul. 2011: Hvalfangst »

Denne uken vil den Internasjonale Hvalfangstkommisjonen møtes igjen, og to forslag vil bli lagt frem som kan bringe IWC i retning av en mer moderne verneorganisasjon. NOAH-for dyrs rettigheter følger nøye med på den norske delegasjonens holdning. Les mer »

10 jul. 2011: Hvalfangst »

Norsk hvalfangst er en nedadgående industri som nordmenn har mistet appetitten og interesse for. Dette er budskapet til de to dyrevernorganisasjonene NOAH – for dyrs rettigheter og Dyrebeskyttelsen Norge når de denne uken drar til Jersey for å delta på det årlige møtet i Den Internasjonale Hvalfangstkommisjonen (IWC) sammen med sin samarbeidspartner WSPA (World Society for the Protection of Animals) Les mer »

5 jul. 2011: Hvalfangst »

I forbindelse med at Hvalfangstkomissærstillingen flyttes fra utenriksdepartementet til fiskeri- og kystdepartementet, har regjeringen gått ut med en melding om at det er "ro rundt hvalsaken". Norske dyrevernorganisasjoner mener det er ønsketenkning. Les mer »

2 mai. 2011: Hvalfangst »

NOAH, Dyrebeskyttelsen Norge og WSPA presenterer en ny rapport, ‘Hav i endring’. Rapporten omhandler økonomien bak norsk hvalfangst, og illustrerer nedgangen i bransjen. Les mer »

23 okt. 2010: Hvalfangst »

Den kontroversielle og Oscarvinnende dokumentarfilmen "The Cove" viser den brutale delfinfangsten som foregår i bukta Taiji i Japan. TVNorge viser filmen oktober 2010. Les mer »

30 sep. 2010: Hvalfangst »

Årets IWC-møte var forventet å bli annerledes enn tidligere møter. Norske medier meldte at "nå kan IWC tillate kommersiell hvalfangst". For den norske delegasjonen ble riktignok møtet annerledes - men ikke slik de ventet. Les mer »

5 jul. 2010: Hvalfangst »

Et filmopptak lansert av NOAH, Dyrebeskyttelsen Norge og WSPA viser en langtrukken dødskamp fra årets hvalfangst, hvor hvalen ikke bekreftes død i løpet av 20 minutter, og kan være samme hval som skuta skyter etter et par timer etter første skudd. WSPA, NOAH og Dyrebeskyttelsen Norge har frigitt nye bilder som viser en vågehval som lider [...] Les mer »

28 jun. 2010: Hvalfangst »

NOAH - for dyrs rettigheter og Dyrebeskyttelsen Norge fikk i år tale til den internasjonale hvalfangstkommisjonen og brukte tiden på å fokusere på at det også finnes tusenvis av nordmenn som ønsker hvalfangst stoppet på grunn av hensyn til dyrevelferd. Les mer »

20 jun. 2010: Hvalfangst »

Lidelsen i hvalfangsten er uakseptabel - dette er budskapet til de to dyrevernorganisasjonene NOAH - for dyrs rettigheter og Dyrebeskyttelsen Norge når de denne uken drar til Agadir for å delta i det årlige møtet i Den Internasjonale Hvalfangstkommisjonen. Les mer »

17 jun. 2010: Hvalfangst »

Over 100 000 mennesker fra flere land har signert et åpent brev der de ber Norges statsminister, Jens Stoltenberg, om å stanse landets inhumane kommersielle hvalfangst. Les mer »

25 apr. 2010: Hvalfangst »

NOAH, Dyrebeskyttelsen og WSPA har tatt utstillingen "Øye til øye" til Oslo S: Nå kan Oslo-folk knapt unngå møtet med hvalenes blikk i sentrum, og vi håper det bidrar til at de heller ikke kan unngå å tenke seg om en gang til når det gjelder hvalfangsten. Les mer »

21 apr. 2010: Hvalfangst »

Dagen før lanseringen av et kontroversielt forslag i IWC om å heve hvalfangst-moratoriet, vil dyrevernere i selskap med en fullstørrelse vågehval, levere 4000 nordmenns underskrifter mot hvalfangst til leder i næringskomiteen på Stortinget. Les mer »

19 apr. 2010: Hvalfangst »

I det de første hvalfangstskutene legger ut for å harpunere hval, flytter Dyrebeskyttelsen Norge og NOAH - for dyrs rettigheter hvalen inn til Oslo sentrum for å sette fokus på deres lidelser. Les mer »

24 feb. 2010: Hvalfangst »

Bryant & hval Jeg er en fulltids multimedia-kunstner, som for øyeblikket arbeider med hvaler. Les mer »

24 feb. 2010: Hvalfangst »

For første gang i verdenssammenheng kunne publikum stå øye til øye med en hval i naturlig størrelse i Litteraturhuset i Oslo 14. august. Les mer »

24 feb. 2010: Hvalfangst »

IWC-møte. Foto: NOAH Den Internasjonale Hvalfangstkommisjonen blir sagt å være "i krise". Krisen består i en diskusjon om hvilke verdier som skal styre vårt forhold til livet i havet. Les mer »